ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πολλά χρόνια δουλειάς και υπομονής

Όσα είχαν προηγηθεί μέχρι να φτάσουμε στην 9η Ιουλίου

Published

on

Μια ημερομηνία – σταθμός στην πορεία του ΠΑΟΚ προς το όνειρο, προς τη δημιουργία του νέου του «σπιτιού» είναι η 9η Ιουνίου 2022.

Το ΦΕΚ με τις λεπτομέρειες του Προεδρικού Διατάγματος γύρω από τη νέα Τούμπα, αλλά και την ανάπλαση της γύρω περιοχής, φέρνει τον σύλλογο ένα βήμα πιο κοντά σε έναν από τους μεγάλους στόχους που είχε θέσει και στην εκπλήρωση του οράματος του Ιβάν Σαββίδη.

Οι διεργασίες γύρω από το νέο γήπεδο δουλεύονται εδώ και χρόνια από πλευράς ΠΑΟΚ. Μια τεράστια προσπάθεια που ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2016 από τους ανθρώπους του Δικεφάλου και τον Ιβάν Σαββίδη, οι οποίοι την τελευταία τετραετία άκουγαν διαρκώς υποσχέσεις από κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς.

Τέσσερα χρόνια αναμονής για να φτάσουμε στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Και ίσως άλλα τέσσερα χρόνια που ακολουθούν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και ο ΠΑΟΚ να μπει στο νέο του γήπεδο βάζοντας τις βάσεις για τη νέα εποχή του σε έναν χώρο που έχει γραφτεί η σύγχρονη ιστορία του.

Από τότε που παραχωρήθηκαν τα 30 στρέμματα από υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον Α.Σ. ΠΑΟΚ, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2018.

Συστήθηκαν ομάδες εργασίας από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ και διάφορων αρμοδίων φορέων, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο κατατέθηκε το Φεβρουάριο του 2020, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, αυτό εγκρίθηκε από Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ένα χρόνο μετά, εγκρίθηκε η χωροθέτηση για το νέο γήπεδο, όπως προβλέπεται από το Ε.Χ.Σ. και τον Ιούλιο του 2021 το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής για το νέο γήπεδο.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είχε πει πως… «το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ αναμένει από τον επενδυτή να ξεκινήσει. Η Πολιτεία λύνει όλα τα θέματα χωροταξίας και χρήση γης».

Η τοποθέτηση του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και την αμέσως επόμενη μέρα στη συνέντευξη τύπου προχώρησε σε αναδίπλωση, λέγοντας:

«Θέλω μέχρι τα τέλη του έτους να έχει προχωρήσει το Προεδρικό Διάταγμα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ».

Τελικά, ούτε αυτό συνέβη. Ακολούθησαν κάποιες τροποποιήσεις που ζήτησε ο ΠΑΟΚ, από Περιφέρεια και Δήμο για να φτάσουμε περί τα τέλη Απρίλη και τη δήλωση του υφυπουργού Νίκου Ταγαρά για έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος το καλοκαίρι του 2022.

Η δουλειά του Δικεφάλου ήταν υποδειγματική όλα αυτά τα χρόνια. Με πλήρεις φακέλους, με συγκεκριμένα αιτήματα, με σχέδια, με προτάσεις.

Και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν οι «ασπρόμαυροι» και από εδώ και στο εξής.

Το νερό μπήκε στο αυλάκι και μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να σφίγγει τη γροθιά για τη συγκεκριμένη εξέλιξη παρά την… επικοινωνιακή παρέλαση των τελευταίων ωρών από κυβερνητικούς και τοπικούς άρχοντες.

Όπως αποκάλυψε το PAOK24 την επόμενη εβδομάδα ο σύλλογος έχει στα σκαριά μια ειδική εκδήλωση στην οποία θα γίνουν γνωστές και άλλες λεπτομέρειες για το σχήμα εταιριών που θα αναλάβει τις μελέτες για τη νέα Τούμπα, ώστε να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εργασίες.

Comments

Trending