ΕΥΡΩΠΗ

Άξιζε κάτι καλύτερο! (vid)

Καταστροφικό το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για τον Δικέφαλο απέναντι στον Άγιαξ, σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια!

Published

on

4 Αυγούστου 2010! Σαν σήμερα, πριν από 12 χρόνια! Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άγιαξ σε μία Τούμπα που “βράζει” από την ενέργεια 30 χιλιάδων φίλων του, όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι το προσδοκώμενο!

Με “προίκα” το 1-1 στο Άμστερνταμ χάρη στο γκολ του Βλάνταν Ίβιτς, ο Δικέφαλος κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, ανοίγοντας το σκορ στο 16΄ με κεφαλιά του Αντελίνο Βιεϊρίνια έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ολιβιέ Σορλέν, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Στεκέλενμπουργκ είπε “όχι” στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη!

Ο τερματοφύλακας των Ολλανδών αντέδρασε σωστά και στο 38΄ σε σουτ του Βιεϊρίνια, με το 1-0 να είναι έτσι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 48΄ ο “Αίαντας” ισοφάρισε σε 1-1 με σκόρερ τον Λουίς Σουάρες, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντε Γιονγκ έδωσε το προβάδισμα στον Άγιαξ από ασίστ του Σουάρες και έκανε “βουνό” την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ!

Πριν οι “ασπρόμαυροι” του Παύλου Δερμιτζάκη προλάβουν να συνέλθουν, στο 55΄ ο Λίνγκρεν πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση το 1-3 με τη… συνδρομή και του Ντάριο Κρέσιτς, με τον Δικέφαλο να μειώνει στην αμέσως επόμενη φάση με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη!

Στο 70΄ ο Σουάρες σημάδεψε το δοκάρι του Κρέσιτς, ενώ στο 76΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπουσαϊντί από τον Ανίτα όμως ο ήρωας του Άμστερνταμ, Βλάνταν Ίβιτς, είδε τον Στεκέλενμπουργκ να αποκρούει τη μπάλα με τα πόδια!

Οι “ασπρόμαυροι” δεν παράτησαν τη “μάχη”, έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 85΄ με σουτ του Ίβιτς που πέρασε άουτ, ο Σαλπιγγίδης στο 88΄ δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ίβιτς πέτυχε με πλασέ από κοντά το 3-3, όμως το τέταρτο γκολ δεν ήρθε στα επόμενα δευτερόλεπτα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ (83′ Φιλομένο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο (63′ Μουσλίμοβιτς), Σορλέν, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Σαλπιγγίδης.

Άγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντε Βιλ, Αλντερβέιλεντ, Βερτόνχεν, Ανίτα, Σουλεϊμάνι (77′ Ερικσεν), Ντε Γιονγκ, Εμμανούελσον, Λίνγκρεν, Ντε Ζέου, Σουάρες (90′ Oλεγκέρ).

Comments

Trending