ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει! (vid)

Δώδεκα χρόνια από το βράδυ που ο ΠΑΟΚ “άλωσε” την Πόλη!

Published

on

26 Αυγούστου 2010. Σαν σήμερα, πριν από 12 χρόνια. Με 2.500 “τρελαμένους” οπαδούς στο πλευρό του, ο ΠΑΟΚ γράφει μία από τις πλέον ένδοξες στιγμές της ιστορίας του, παίρνοντας μία τεράστια πρόκριση εις βάρος της Φενέρμπαχτσε στο “Σουκρού Σαράτσογλου”!

Έχοντας να υπερασπιστεί το 1-0 με το οποίο κέρδισε τους Τούρκους στην Τούμπα, χάρη στο γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο Δικέφαλος του Παύλου Δερμιτζάκη τα καταφέρνει περίφημα στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου, ο Εμρέ ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα, δίνοντας πνοή και έξτρα ενέργεια στους γηπεδούχους, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να χάνει ασύλληπτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 62΄ και μία ακόμα στο 75΄ ύστερα από πάσα του Λίνο!

Το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση, στο 11ο λεπτό της οποίας “μίλησε” ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς! “Ελεύθερο” από τον Ντάριο Κρέσιτς, παλικαρίσια κεφαλιά του Αντελίνο Βιεϊρίνια, η μπάλα μπροστά στα πόδια του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο Βόσνιος κερδίζει στο σπριντ τον Λουγκάνο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον Βολκάν Ντεμιρέλ!  Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία…

Οι συνθέσεις:

Φενερμπαχτσέ: Βολκάν, Λουγκάνο, Μπίλικα, Αντρέ Σαντός, Γκιονούλ, Κριστιάν, Στοχ, Εμρέ (75′ Σελτσούκ), Τοπούζ (91′ Οζέρ), Άλεξ, Νιανγκ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (75′ Σνάουτσνερ), Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Φωτάκης (92′ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Φιλομένο (83′ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια.

Comments

Trending