ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Η καλή πρώτη αντίδραση, το κακό τελείωμα και τα καραγκιοζλίκια και ο ίδιος προβληματισμός

Published

on

Η νέα ομάδα του ΠΑΟΚ που δημιουργείται έπρεπε να δώσει ένα πρώτο ντέρμπι στη χρονιά και στη SuperLeague. Τα ερωτηματικά για την εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου πριν το ματς ήταν πολλά. Στη διάρκειά του κάποια απαντήθηκαν με τον Δικέφαλο να φεύγει τελικά με έναν πόντο. Καλώς; Κακώς; Δικαίως; Πολλά μπορεί να υποστηρίξει κανείς…

Ο Λουτσέσκου παρέταξε σε ένα τόσο δύσκολο ματς τέσσερις 22χρονους και τον 18χρονο Κουλιεράκη. Η αρχική τους αντίδραση και η οργάνωση με την οποία έπαιξαν στο πρώτο μέρος, ήταν ικανοποιητική. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε μπάλα έστω και με μία φοβηκότητα στην ανάπτυξη και στις  πάσες ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου, πίεζε καλά και ήταν σαφώς πιο επικίνδυνος με τις φάσεις Νάρει και Ντόουγκλας από το στημένο. Το βασικό ήταν ότι αυτό το νεανικό σύνολο προσπάθησε και έκανε το παιχνίδι του, χωρίς να απειλείται από μία ομάδα που έχει ταλέντο μπροστά.

Το παράδοξο συνέβη στο δεύτερο μέρος. Ενώ στο πρώτο ημίχρονο και στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ κράτησε την μπάλα επί πέντε συνεχόμενα λεπτά παγώνοντας τους αντιπάλους, στο δεύτερο χάθηκε ο έλεγχος από την αρχή. Ο Κούρτιτς χάθηκε από το γήπεδο. Ο Ντάντας δεν… Ο Ζίβκοβιτς δεν μπήκε ποτέ. Ο Ίνγκασον ήταν ανενημέρωτος! Δεν ήξερε ότι οι δικοί του έπαιζαν με τα άσπρα. Δεν βρήκε ποτέ κανέναν! Αυτά, μαζί και με τις βουτιές των γηπεδούχων που επιβράβευε συνέχεια ο αστείος διαιτητής, έβαλαν τον ΠΑΟΚ μέσα στην περιοχή του. Παρά την σπουδαία απόκρουση του Κοτάρσκι στο πέναλτι, η ψυχολογία δεν άλλαξε! Ο Άρης «πατούσε» καλύτερα.

Μία επίθεση σωστή έβγαλε ο ΠΑΟΚ (πέρα από το γέμισμα και τη φάση Τόμας) με την ανατροπή του Ελ Καντουρί και το πλεονέκτημα που άφησαν στον Ολιβέιρα! Και τι έκανε ο Πορτογάλος; Τι έκανε; Κανείς δεν κατάλαβε, ούτε εκείνος πίστεψε ότι μπορεί να πήρε τέτοια απόφαση! Ακόμη και αν ήταν οφσάιντ, η απόφαση και το τελείωμά του, δείχνουν με εμφατικό τρόπο ένα από τα μεγάλα θέματα που έχει μπροστά ο ΠΑΟΚ!

Στο τέλος της βραδιάς ο ΠΑΟΚ φεύγει αλώβητος, μετράει μερικές καλές στιγμές, αλλά πρέπει και να προβληματιστεί πολύ πώς χάθηκε ο έλεγχος στην επανάληψη. Επίσης, τα ντέρμπι σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται από στιγμές μεγάλων παικτών. Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ φέτος σε αυτό το κομμάτι, θα πονάει πολύ. Με τέτοιο Ολιβέιρα και χωρίς ποιοτικό δεκάρι με γκολ, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Σε ατομικό επίπεδο πρέπει να σταθούμε στον Κοτάρσκι, ο οποίος έδωσε πόντο στον ΠΑΟΚ με σπουδαία απόδοση. Μεγάλο το ερωτηματικό πριν το ματς για τις αντιδράσεις του, σπουδαία η απάντηση που έδωσε!

Πρόσεξε ο Λύρατζης και τα πήγε πολύ καλά αμυντικά απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Ο Τσαούσης πήρε μερικές λάθος αποφάσεις και μετά την κάρτα το φοβήθηκε περισσότερο. Ο Ίνγκασον έκοψε επιθέσεις, αλλά δεν είναι δυνατόν ΠΟΤΕ να μην βρήκε συμπαίκτη. Ο Κουλιεράκης δοκιμάστηκε, έκανε λάθος στο πέναλτι και ευτυχώς ο ΠΑΟΚ δεν το πλήρωσε. Ο Ντάντας χάθηκε, ο Κούρτιτς τα ίδια στο δεύτερο μέρος. Ο Ντόουγκλας έκανε την προσπάθειά του χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Κακός και πάλι ο Ζίβκοβιτς, αναποτελεσματικός ο Νάρεϊ και μαχητικός, από τους διακριθέντες ο Τόμας που έχασε και την μεγάλη ευκαιρία από κοντά.

Ο Βιεϊρίνια δεν ήταν ψύχραιμος, λίγα πράγματα από τον Μπίσεσβαρ, ο Ολιβέιρα απογοήτευσε και ο Ελ Καντουρί συνεχίζει να κυνηγιέται! Γιατί θα χάσει τώρα 1-2 ματς κανείς δεν ξέρει…

* Κωμικός ο διαιτητής, επιβράβευσε όλες τις βουτιές και τα καραγκιοζλίκια των παικτών του Άρη που από κάποια σημείο και μετά βουτούσαν ακατάπαυστα και κορόιδευαν αυτόν τον λίγο που βρέθηκε στο συγκεκριμένο ματς. Καμία κόκκινη δεν υπάρχει τον Καντουρί. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της αηδίας των σφυριγμάτων.

 

Comments

Trending