ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα ετών 63!

Η θρυλική έδρα του ΠΑΟΚ και το όνειρο του νέου γηπέδου!

Published

on

Σπουδαία μέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ και το γήπεδο της Τούμπας. Η ομάδα του Δικεφάλου και η Τούμπα πορεύονται εδώ και 63 χρονιά μαζί, ζώντας χιλιάδες ΠΑΟΚτζήδες χαρές και λύπες στις εξέδρες της ιστορικής έδρας της ομάδας.

Σαν σήμερα λοιπόν, στις 6 Σεπτεμβρίου 1959, γράφτηκε ιστορία, με τον ΠΑΟΚ να δίνει τον πρώτο του αγώνα στο νέο του τότε γήπεδο.

Πέρασαν 63 χρόνια, από το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, που ήταν η πρώτη ομάδα που ήρθε σαν αντίπαλος στο νέο σπίτι του ΠΑΟΚ, σε έναν αγώνα που ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 1-0 χάρις το γκολ του Κώστα Κιουρτζή.

Από τότε χιλιάδες χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ έχουν περάσει από τις εξέδρες της Τούμπας, βάζοντας ο καθένας το δικό του ξεχωριστό λιθαράκι για να γραφτεί ο μύθος της Τούμπας, που έχει γίνει πασίγνωστος σε όλο τον κόσμο.

ΠΑΟΚ και Τούμπα άρρηκτα συνδεδεμένοι για τόσες δεκαετίες, με την έδρα του Δικεφάλου να αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για το σύλλογο όσο και για τη Θεσσαλονίκη.

Τα φετινά γενέθλια είναι ακόμα πιο ιστορικά βέβαια. Οι εξελίξεις γύρω από το μεγάλο όνειρο της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ τρέχουν και όλοι αναμένουμε, πιθανότατα, ανήμερα των 63ων γενεθλίων της παλιάς Τούμπας, να δούμε και να απολαύσουμε τα σχέδια της Νέας Τούμπας…!

Comments

Trending