ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Το πρόβλημα (των επιθετικών) στο γκολ

Μετά από 5 επίσημα ματς, ο Δικέφαλος μετρά 4 γκολ

Published

on

Ο ΠΑΟΚ με το ντέρμπι κόντρα στον Άρη συμπλήρωσε τα πέντε επίσημα παιχνίδια για την φετινή σεζόν, έχοντας τους δύο αγώνες με την Λέφσκι, για τα προκριματικά του Conference League, και τα παιχνίδια με Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Άρη, για την Superleague 1.

Ο συνολικός απολογισμός στα υπέρ του γκολ, είναι τα 4 τέρματα. Από αυτά τα τέσσερα, μόλις το ένα έχει έρθει από τα σέντερ φορ του Δικεφάλου, αυτό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, το οποίο σκόραρε ο Μπράντον Τόμας.

Δίχτυα έχουν βρει -πλην του Ισπανού- οι Τιάγκο Ντάντας με την Λέφσκι, Κούρτιτς και Νάρεϊ με τον Ατρόμητο.  Τα παραπάνω υποδεικνύουν δύο προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ την δεδομένη χρονική στιγμή, σε ένα νέο εγχείρημα της ομάδας, το οποίο πρέπει να συνυπολογιστεί.

Αφενός οι ασπρόμαυροι σκοράρουν με το σταγονόμετρο, κάτι που δεν μπορεί να υφίσταται για μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, αφετέρου δεν παίρνουν γκολ από τους επιθετικούς.

Ο Μπράντον Τόμας ξεκίνησε ιδανικά σκοράροντας και χαρίζοντας το τρίποντο στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Έκτοτε έχει χάσει μερικές πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα. Τόσο με τον Ατρόμητο, όσο και με τον Άρη έχασε από μια κλασική ευκαιρία. Στην πρώτη περίπτωση οφείλεται κυρίως στην κακή του απόφαση να ντριμπλάρει τον Γιαννιώτη σε τετ α τετ ενώ στην δεύτερη μπορεί να τα βάζει με την τύχη του για την ενστικτώδη αντίδραση του Κουέστα στο εξ επαφής τελείωμα του.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό -ένας από τους λόγους άλλωστε που προτιμάται ο Μπράντον- με τον Πορτογάλο ωστόσο να έχει μερικά ελαφρυντικά. Φαίνεται ότι δεν τον πολύ θέλει, όπως λέμε λαϊκά, έχοντας ως τώρα προλάβει να σπάσει ένα πλευρό, στην προετοιμασία και ενώ προερχόταν από ρήξη χιαστού, να σκίσει το πρόσωπο του στο παιχνίδι με τον Άρη και να βάλει ένα γκολ που ακυρώθηκε από για χιλιοστά ως οφσάιντ, με τον Ατρόμητο.

Τέλος, είναι και ο Γιώργος Κούτσιας που δοκιμάστηκε στα δύο παιχνίδια με την Λέφσκι, δεν κατάφερε να σκοράρει σε ένα συνολικά κακό ζευγάρι αγώνων του ΠΑΟΚ, και έκτοτε δεν έχει πάρει άλλο χρόνο συμμετοχής από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Comments

Trending