ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ο Σβαμπ και οι… τερματοφύλακες ανάγκης

Μία ιδιαίτερη κατάσταση

Published

on

Όταν ο Στέφαν Σβαμπ μπήκε σαν αλλαγή στο χθεσινό παιχνίδι με τη Λαμία, σίγουρα δε θα μπορούσε να φανταστεί πως θα ολοκλήρωνε την αναμέτρηση σαν… τερματοφύλακας.

Ο τραυματισμός -ωστόσο- του Ντομινίκ Κοτάρσκι, ανάγκασε τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του να προχωρήσουν σε λύση ανάγκης, με τον Αυστριακό να δέχεται τις απαραίτητες οδηγίες από τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς και να φοράει τα γάντια του, για μερικά δευτερόλεπτα, αν και το είχε κάνει και στο παρελθόν, όπως είπε ο ίδιος:

Έχω εμπειρία στη θέση του τερματοφύλακα, γιατί σαν παιδί έπαιζα σε αυτή τη θέση, αλλά δεν χρειάστηκε για πολύ ήταν μόνο 30 δευτερόλεπτα. Μετά τον τραυματισμό είχα χρόνο να μιλήσω με τον Ζίβκοβιτς και με τον προπονητή“.

Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που φόρεσε παίκτης του ΠΑΟΚ γάντια τερματοφύλακα, καθώς -σύμφωνα με την ασπρόμαυρη βίβλο– πέντε φορές ο Τάκης Ραπτόπουλος και από μία οι Γιώργος Τάτσης, Νούλης Χαραλαμπίδης και Γιώργος Κοντογιώργος πήραν θέση στην εστία μετά από ισάριθμους τραυματισμούς τερματοφυλάκων.

Το 1998, ήταν η σειρά του Αχιλλέα Ζαφειρίου, ενώ έξι χρόνια αργότερα κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Γιώργο Κούτση, με τον Απόστολο Γιάννου το 2012 στο ΟΑΚΑ να είναι ο τελευταίος που χρειάστηκε να το κάνει, πριν τον Σβαμπ.

Comments

Trending