Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚάρα με Τζίμα!

Νίκη στις καθυστερήσεις για την ομάδα του Μαλεζά

Βασίλης Μανδράου

ΠΑΟΚάρα με Τζίμα!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των Κ19, με 2-1 χάρη στο γκολ του Τζίμα στο 90+1′ και η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά έκανε το 4Χ4 στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν!

Ο αγώνας

Στο πρώτο μέρος oι δύο ομάδες παρουσίασαν ένα παιχνίδι δυνατών μονομαχιών, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το γεγονός ότι προηγήθηκε μόλις στο 18′ “ανάγκασε” τους φιλοξενούμενους να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να ψάξουν την ισοφάριση. Ο Δικέφαλος απειλούσε κυρίως μέσα από αντεπιθέσεις, με τις κορυφαίες στιγμές του πρώτου 45λεπτου να ανήκουν στους Πράσινους. Κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους  σημειώθηκε στο 38ο λεπτό με τον Μπιλάλ να συνεργάζεται ωραία με τον Κυριακόπουλο, ο οποίος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε την πίεση προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που τελικά κατάφερε στο 67′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φρόκου. Πέναλτι που έκανε ο Τασιούρας στον Καλοσκάμη. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν στο γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ ναι παίρνει ρίσκα και να δικαιώνεται σε μια από τις τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ. Αυτό ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν Ο Τσίκος “έπιασε” δυνατό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση με τον Παναγάκο να αποκρούει και τον Τζίμα από κοντά να πλασάρει για το 2-1.

Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τους ποδοσφαιριστές του Στέλιου Μαλεζά να έχουν το απόλυτο σε τέσσερα παιχνίδια.

Αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει μεγάλη διαφορά στις ηλικίες, με τον Παναθηναϊκό να αποτελείται από παίκτες γεννημένους το 2003/04 ενώ ο του ΠΑΟΚ το 2004/05 και φυσικά τον Τζίμα που είναι γεννημένος το 2006!

Οι συνθέσεις:

Η αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Μοναστηρλής, Σινανάι (Σελιμάι 82′), Φίλων, Ζίλο, Τασιούρας, Τσίκος, Γκούμας (Σνάουτσνερ 63′), Καλόγηρος (Αθανασίου 70′), Μπάμπουρας (Γεωργιάδης 46′), Αδάμ (Γκιτέρσος 70′), Τζίμας.

Η αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Παναγάτος, Τσέβας, Προδρομίτης, Πιτσώτης, Παυλάκης, Φρόκου, Συμεωνίδης, Καλοσκάμης, Κυριόπουλος, Βολάκης, Μπιλάμ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ