ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Δύσκολο να χάνεις έτσι, δύσκολη και κρίσιμη η διαχείριση

Published

on

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα και πολλές φορές κερδίζει κι’ εκείνος που δεν είναι καλύτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν λοιπόν χάνεις ένα ντέρμπι μέσα στην έδρα σου χωρίς να είσαι χειρότερος, όταν χάνεις για ένα κακό 15λεπτο-20λεπτο και ενώ την περασμένη φορά έχασες άλλους δυο βαθμούς στο 100΄ σε ένα ακόμη άδικο αποτέλεσμα, η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο. Ειδικά όταν δυσκολεύεσαι να τη διαχειριστείς…

Ήταν πολύ καλή η παρουσία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος με τον Παναθηναϊκό, έναν αντίπαλο που μπορεί να μην παίζει μαγικά και τέλεια, αυτή την περίοδο όμως έχει την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα κάτι που αποδεικνύεται από τη βαθμολογία. Οργανωμένο σύνολο, με ποιότητα στην κατοχή, με 2-3 μεγάλες ευκαιρίες και ένα πανέμορφο γκολ, απέναντι σε καλό αντίπαλο. Αυτό ήταν το πρώτο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ τα έχασε στο πρώτο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, κυρίως από τον τρόπο που ήρθε το 1-1. Όσοι έχουν μάτια και βλέπουν, θυμούνται καλά ότι το ματς κρίθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού από δύο μεγάλες πάσες-γεμίσματα από μακριά σε Αϊτόρ και Σποράρ. ΤΙΠΟΤΑ άλλο δεν έκανε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος. Ο Γιοβάνοβιτς αποδείχθηκε την αδυναμία της  ομάδας του να δημιουργήσει ορθολογικά και στο δεύτερος μέρος ο Παναθηναϊκός είχε να παρουσιάσει 8-10 γεμίσματα (πιο άμεσο ποδόσφαιρο) χωρίς η μπάλα να κυκλοφοράει από γραμμή σε γραμμή. Και όμως ο ΠΑΟΚ έχασε το ντέρμπι από δύο τέτοια γεμίσματα!

Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα και έχανε βαθμούς λόγω της αναποτελεσματικότητας στην επίθεση, Απόψε έχασε από τις στιγμές στην άμυνά του. Έχασε από μία ακόμη ομάδα που σημάδεψε την πλάτη του Βιειρίνια πολλές φορές, αλλά και στην πλάτη των στόπερ του, αφού στο πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο, δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Και είναι τόσο χαζό, ηλίθιο και ανόητο να χάνεις έτσι ένα ντέρμπι. Από δύο γεμίσματα και χωρίς άλλες φάσεις… Γιατί επιμένει στον Βιεϊρίνια που σήμερα έχει δίπλα του τον Νάσμπεργκ; Γιατί από κάθε απόφαση κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις.

Το 1-1 σόκαρε τον ΠΑΟΚ και το 1-2 ήρθε και από μία άστοχη ενέργεια του Κοτάρσκι. Και στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε τις καλές ευκαιρίες, χωρίς βέβαια να είναι τόσες πολλές.

Έχασε απόψε ο ΠΑΟΚ επειδή έπαιξε φορ ο Μπίσεσβαρ σε μία αναμενόμενη κατάσταση με τα φορ της ομάδας εκτός αγώνα; Στο κακό διάστημα της ομάδας που πλήρωσε αμυντικά λάθη, έπαιζε και ο Ολιβέιρα. Θα μπορούσε ο πρωτοεμφανιζόμενος Γκορτετζιάνι με πέντε προπονήσεις τελευταία με την πρώτη ομάδα να παίξει καλύτερα ή να αλλάξει την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση με το 1-2; Ποιος ξέρει;

Ο ΠΑΟΚ έχασε και ακολούθησαν μερικές αποδοκιμασίες! Τι πιο σύνηθες; Έτσι γίνεται και το θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι μία δύσκολη κατάσταση όπως ΟΛΟΙ (ή όσοι τέλος πάντων έχουν λογική κρίση) περίμεναν σε αυτή τη δύσκολη χρονιά.

Ο Λουτσέσκου έχει άδικο με την αντίδρασή του, όσο και αν όπως λέει κάποιος του πέταξε νερό. Αλίμονο. Ζητάει καθαρό μυαλό από όλους όσους κρίνουν την ομάδα και εκείνος στη δύσκολη στιγμή, δεν πράττει αναλόγως. Έχει βέβαια τη δύναμη να ανοίγει διάλογο και να εξηγεί στον κόσμο ακόμη και σε δύσκολες στιγμές.

Ο Λουτσέσκου έχει δίκιο όμως στο ότι ΔΕΝ γίνεται σε μία τέτοια προσπάθεια αλλαγής και ανανέωσης της ομάδας και ειδικά τώρα που πραγματικά κάνει βήματα προόδου όπως απέδειξαν και οι τελευταίες εμφανίσεις σε Ηράκλειο και στο ντέρμπι, να βρίσκεται εκείνος στο στόχαστρο και στο επίκεντρο, ίσως και χωρίς τη στήριξη που θα έπρεπε δημοσίως και με επιχειρήματα να του προσφέρει το club. Το οποίο λογικά “βλέπει” τι λείπει, αλλά και τι παρουσιάζει η ομάδα.

Όλοι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ ξέρουν καλά ότι η πιο μεγάλη αδυναμία εδώ είναι η διαχείριση της κρίσης. Για να δούμε τι θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη δύσκολη Δευτέρα και γενικά μετά από δύσκολες Δευτέρες.

Η πρώτη υποστηρικτική κίνηση του Γιώργου Σαββίδη να επιστρέψει στο γήπεδο και να μιλήσει με όλους τους πρωταγωνιστές με στόχο την ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης, είναι θετική. Εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ χρειάζεται και άλλη δημόσια επιχειρηματολογία για όσα βγαίνουν και όσα δεν βγαίνουν από τη δουλειά αυτής της νέας ομάδας. Ο Μπότο με τη θέση του μπορεί να παίξει το δικό του ρόλο στην κρίση και στη διαχείριση,

Comments

Trending