ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ-νικητής, Λύρατζης για όλα!

Η απόδοση των θριαμβευτών του Καραϊσκάκης με σχόλια και στατιστικά

Published

on

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε για άλλη μία φορά στο Καραϊσκάκη για τη Superleague  σε ένα πολύ δύσκολο ματς κάτω από μεγάλη πίεση και σε ματς που έγινε προσπάθεια να τον κλέψουν με τον χειρότερο τρόπο.

Σε αυτό τον αγώνα ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, αλήθεια είναι ότι πέρασε ένα πολύ δύσκολο μισάωρο στο πρώτο μέρος, αλλά δύο φορές προηγήθηκε, κράτησε και παρά την εξοργιστική απόφαση πήρε το σπουδαίο τρίποντο.

Στατιστικά οι τελικές ήταν 16-5, τρεις όμως μόνο στον στόχο για τους γηπεδούχους, τα κλεψίματα 15-12, τα φάουλ 12-14, τα οφσάιντ 9-2, τα λάθη 50-40.

Πάμε σε ατομικό επίπεδο για τους νικητές:

Κοτάρσκι: Δέχθηκε πολλή πίεση και είχε δουλειά μέσα στο γήπεδο. Καλή προσπάθεια, χωρίς λάθη με τα πόδια και απλά μερικές κακές αποφάσεις σε εξόδους. Καλό μάθημα και γι αυτόν έχοντας και δύο αποκρούσεις.

Λύρατζης:  Σπουδαίος! Εξαιρετικός πίσω, έσβησε άλλο έναν αντίπαλο (Αγκιμπού) τον οποίο οδήγησε σε αλλαγή, Μπροστά, διάβασε καλά το ματς και ήταν ο πιο παραγωγικός στους χώρους. Είχε και την ασίστ, 2/5 γεμίσματα, εφτά σωστές πάσες και δύο τελικές. Ο Λύρατζης τώρα που πατάει κανονικά και δεν πονάει, έχει τρομερά περιθώρια για να ανεβάσει την απόδοσή του. Και θα το κάνει! Δεν είναι τυχαίος, ένας παίκτης προπόνησης που όσο δουλεύει τόσο βελτιώνεται.

Τσαούσης: Πιέστηκε, πήρε μπάλες, δυσκολεύτηκε, αλλά έδωσε τη μάχη του και ανταποκρίθηκε σε ένα δύσκολο μάθημα. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύεται τα καλά με φάλτσο και δύναμη στημένα του. Είχε δύο κλεψίματα.

Ίνγκασον: Κράτησε πίσω με λίγα λάθη και παραλείψεις, έχοντας μαζί του τέσσερις νεαρούς στην άμυνα. Ψύχραιμος στο τέλος, θα ήταν δύσκολο να κάνει αλάνθαστο ματς. Καταγράφηκε ένα μόνο λάθος και έξι επεμβάσεις στην περιοχή.

Κουλιεράκης: Ο 18χρονος θα θυμάται για καιρό το πρώτο ντέρμπι. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, του έλειψε η σιγουριά στο χτίσιμο, είχε ένα-δύο άσχημα κοντρόλ, αλλά και μία μεγάλη μαχητικότητα όσο περνούσε η ώρα. Στο τέλος έφθασε τις έξι επεμβάσεις.

Κούρτιτς: Θετικός τηρουμένων των αναλογιών. Έμεινε όρθιος στην πίεση και ήταν ο πιο σίγουρος μέσα στο γήπεδο έχοντα μόνο ένα λάθος. Δεν ανέβηκε ψηλά στο γήπεδο και με τον τρόπο του κράτησε τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος. Μέτρησε τις πιο πολλές σωστές (8) πάσες.

Ντάντας: Είχε να μάθει και αυτός πολλά. Τον έκλεισαν καλά στο πρώτο μέρος και ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα να βγει σωστά μπροστά και ειδικά μετά το 10΄. Στην επανάληψη είχε καλύτερες περιστροφές και οδήγημα προς την επίθεση. Σαφώς τον έχουμε δει και καλύτερο.

Ντόουγκλας: Δεν έκανε τόσο καλό παιχνίδι. Λίγα πράγματα και σε φάση άμυνας και με την μπάλα στα πόδια. Είναι παίκτης που σε μεγάλα ματς αποδίδει, κάτι που δεν του βγήκε ιδιαίτερα σήμερα. Και όμως πήρε κίτρινη για μία διεκδίκηση την ώρα που δεν δόθηκε το πέναλτι σε ένα διπλό σκληρό μαρκάρισμα.

Νάρεϊ: Αλήθεια είναι ότι έχει κάνει και καλύτερα ματς. Δεν τον ένιωσε πολύ ο Ολυμπιακός μέχρι που ο Τζολάκης δεν κατάλαβε από πού του ήρθε η οβίδα! Τι γκολάρα έβαλε πάλι!

Ελ Καντουρί: Ο ΠΑΟΚ περίμενε περισσότερα και από τον αρχηγό της ομάδας. Λίγες οι καλές στιγμές του, ευτυχώς ανέβηκε στο τέλος. Το καλύτερο του διάστημα ήταν στα τελευταία λεπτά και αμυντικά με 2 κλεψίματα και με την μπάλα στα πόδια.

Ολιβέιρα:  Παρών-απών στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο έπαιξε! Έδωσε τις μάχες του κέρδισε φάουλ και πέναλτι και πήρε σχετικά καλές αποφάσεις. Προφανώς και πρέπει να ανέβει.

Σάστρε; Καλή προσπάθεια από τον Ισπανό που έπρεπε να παίξει ως αριστερό μπακ μέσα στο Καραϊσκάκη ερχόμενος από την κερκίδα. Έσωσε στη φάση του Ελ Αραμπί.

Σοάρες: Μπήκε να ανεβάσει τα τρεξίματα του ΠΑΟΚ. Έτρεξε και πίεσε όσο μπορούσε.

Σβααμπ: Αγωνίστηκε λίγο και κράτησε τη θέση του χωρίς προβλήματα.

Comments

Trending