ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι επιδόσεις του Κωνσταντέλια που «τάραξαν» την άμυνα του Αστέρα

Ανεβαίνει ο νεαρός μεσοεπιθετικός

Published

on

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας μαζί με τον Στέφαν Σβαμπ, στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αστέρα, και οι δυο τους δημιούργησαν ταραχή στην άμυνα των φιλοξενούμενων, βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να επιστρέψει από το 0-2.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πρόλαβε -στο διάστημα που αγωνίστηκε- να δημιουργήσει μια ευκαιρία για τον Δικέφαλο, ενώ τα δυο του κερδισμένα φάουλ έπαιξαν μεγάλο ρόλο, με το ένα ειδικά να είναι το πέναλτι από το οποίο ο ΠΑΟΚ μείωσε αρχικά σε 1-2.

Ο 19χρονος πραγματοποίησε 15 πάσες, με ποσοστό ευστοχίας στο 80%, έβγαλε μια σέντρα προς την αντίπαλη περιοχή -χωρίς ο αποδέκτης να είναι συμπαίκτης του- και έχασε τέσσερις φορές την μπάλα, στατιστικό που δικαιολογεί τον Λουτσέσκου, ο οποίος μίλησε για καλύτερες αποφάσεις, όσο αφορά τον Κωνσταντέλια.

Τα νούμερα του δεν είναι εντυπωσιακά, ωστόσο κατάφερε να δώσει στον ΠΑΟΚ το απρόβλεπτο στοιχείο και την ατομική προσπάθεια που μέχρι εκείνη την ώρα στερούνταν και συνάμα να δημιουργήσει προβληματισμό στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, που έως εκείνο το σημείο διένυε το παιχνίδι χωρίς πίεση.

Τα παραπάνω σημειώνονται και από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι επιλέγουν τον Γιάννη Κωνσταντέλια για MVP της αναμέτρησης της 9ης αγωνιστικής, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να συγκεντρώνει σχεδόν το 50% των ψήφων, αφήνοντας κατά πολύ πίσω του τους Κούρτιτς, Σβαμπ και Κουλιεράκη.

Comments

Trending