Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αμετακίνητος ο ΠΑΟΚ για την επαγγελματική διαιτησία!

Οι τοποθετήσεις του Μάκη Γκαγκάτση στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, η κόντρα Μπαλτάκου – Καραπαπά και η νέα ήττα του Ολυμπιακού!

PAOK24

Αμετακίνητος ο ΠΑΟΚ για την επαγγελματική διαιτησία!

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έλειψε η ένταση, αφού πρώτα η προσπάθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Βαγγέλη Μαρινάκη για αναβολή της, έπεσε στο κενό!

Μεταξύ άλλων, έγινε δεκτό το αίτημα για αποζημίωση του προέδρου της ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκου, με την ιδιότητα του Εκτελεστικού Προέδρου, χωρίς να υπάρξει διαφωνία από το Σώμα, ενώ μεγάλο μέρος της κουβέντας, αναλώθηκε στο θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας και την προσπάθεια της Super League, δηλαδή του… Βαγγέλη Μαρινάκη, να φτιάξει… δική της!

Το Καταστατικό της ΕΠΟ και των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ λένε ότι η διαιτησία παγκοσμίως ανήκει στις ομοσπονδίες. Πρέπει η Γ.Σ. να εγκρίνει ότι αν η Λίγκα κινηθεί αυτοβούλως και συγκροτήσει επαγγελματική διαιτησία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, τότε η ΕΠΟ οφείλει να αντιδράσει και να εφαρμόσει το Καταστατικό. Όταν μια Ένωση παραβιάζει το καταστατικό με κατάφωρο τρόπο, η ΕΠΟ θα πρέπει να άρει την ιδιότητα μέλους της Σούπερ Λιγκ. Και μία Ένωση, όπως είναι και η Σούπερ Λιγκ, που δεν έχει την ιδιότητα του μέλους της ΕΠΟ δεν μπορεί να κάνει τίποτα ποδοσφαιρικό. Ελπίζω η λίγκα να έχει τη διάθεση και τη σοφία να μην προχωρήσει γιατί οι συνέπειες δεν θα είναι καλές” τόνισε αρχικά για το συγκεκριμένο θέμα ο Τάκης Μπαλτάκος, με τον Κώστα Καραπαπά να παρεμβαίνει και να τονίζει:

Η Σούπερ Λιγκ έχει φτιάξει ήδη μια εταιρία ανεξάρτητη. Δεν γίνεται κάποια απόσχιση, ούτε κάποια προσπάθεια. Προχωρήσαμε ακούγοντας τους ειδικούς που έφτιαξαν το μοντέλο της Πρέμιερ Λιγκ και της Πορτογαλίας. Πρέπει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να γίνει μια συζήτηση για το πώς θα γίνει η επαγγελματική διαιτησία. Η ΕΠΟ θα έπρεπε να είναι μέτοχος στην εταιρία που συστήθηκε. Ζητήσαμε ραντεβού από τον Μπένετ, για ενημέρωση. Γιατί η ΕΠΟ δεν θέλει να αναλάβει η Σούπερ Λιγκ την επαγγελματική διαιτησία, ώστε να φύγει και από πάνω της; Το εγχείρημα ήδη προχωράει. Χθες παρουσιάστηκε. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλετε να πάει στην λίγκα. Εκτός αν έχετε λόγους να είναι στην ΕΠΟ“.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Γκαγκάτσης υπογράμμισε πως “η διαιτησία ανήκει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και δεν μπορεί να ανήκει πουθενά αλλού βάσει των καταστατικών ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ“, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε τόσο ο Α΄Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, όσο και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Λεωνίδας Θωμαϊδης!

Στην Αγγλία και στην Πορτογαλία δεν το έκαναν μόνες τους οι λίγκες. Εδώ η λίγκα προχώρησε μόνη της, αυτοβούλως, συστήνει εταιρίες, προσλαμβάνει αρχιδιαιτητή. Η ΕΠΟ αντικατέστησε τον Κλάτενμπεργκ. Και η λίγκα θέλει να τον κάνει αρχιδιαιτητή.
Έχω μια απορία: Πού θα τους βρει τους διαιτητές η λίγκα; Ποιους θα ορίζει; Οι διαιτητές είναι στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ τους κάνει διεθνείς.
Ξαναλέω πάλι ότι η διαιτησία για την ΕΠΟ είναι βαρίδι. Η ΕΠΟ όμως έχει όλο το ποδόσφαιρο. Δεν έχει μόνο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τι θα γίνει αν η λίγκα έχει την επαγγελματική διαιτησία, πόσες Κυριακές θα αντέξει αυτό, μέχρι να γίνει πόλεμος; Δεν γίνεται εκείνοι που παίζουν, να αποφασίζουν και ποιος θα διευθύνει τους αγώνες. Θα διαλύσουν μέσα σε δυο εβδομάδες. Η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να γίνει υπό την αιγίδα της ΕΠΟ. Η κορυφή της πυραμίδας είναι η ΕΠΟ, δεν είναι η λίγκα.

Εμείς θα καλέσουμε τους 7 διεθνείς διαιτητές, τον Μπένετ και εκπροσώπους των λιγκών, και εκεί να δούμε με ποιον τρόπο μπορεί αυτό να υλοποιηθεί. Προτείνω να μην ληφθεί τιμωρητική απόφαση για τη λίγκα σήμερα, για να δείξουμε καλή πίστη και καλή θέληση, αλλά η ΕΠΟ να συγκαλέσει την επόμενη εβδομάδα σύσκεψη με τους φορείς που προείπα. Στα γραφεία της ΕΠΟ βέβαια, όχι εκτός έδρας. Την πρωτοβουλία θα την έχει η ΕΠΟ. Να δούμε πώς θα φτιάξουμε την επαγγελματική διαιτησία και ποιος θα την ελέγχει είναι ένα άλλο θέμα” συμπλήρωσε ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος νωρίτερα είχε έντονη κόντρα με τον Κώστα Καραπαπά για το θέμα του ποσοστού που παίρνει η ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ!

Ο διάλογος επί του θέματος, στον οποίο συμμετείχε και ο Μάκης Γκαγκάτσης, είχε ως εξής:

Καραπαπάς: Υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι η ΕΠΟ παίρνει το 1%. Και ο νόμος ισχύει.

Μπαλτάκος: Είναι ένα κακός νόμος.

Καραπαπάς: Μου είναι αδιάφορο αν κρίνεις κακό τον νόμο. Ποιος είσαι, ο Θεός;

Μπαλτάκος: Γιατί, εσύ είσαι Θεός; Και μένα αδιάφορα μου είναι όλα αυτά που λες εσύ. Από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν.

Μάκης Γκαγκάτσης: Επειδή είπε ο Καραπαπάς ότι πήραμε μια ομόφωνη απόφαση για το πού θα πάει το 4% από το 5% που δίναμε στην ΕΠΟ, να πούμε ότι εδώ κάθε ΠΑΕ εκπροσωπεί τον εαυτό της. Το 4% να καταλήξει στα ταμεία της κάθε ΠΑΕ και όχι στην επαγγελματική διαιτησία. Θα συνταχθούμε με το νόμο για το 1% στην ΕΠΟ και το 4% που εξοικονομούμε θα καταλήξει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ούτε ευρώ δεν θα δώσουμε αλλού.

Εμείς ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τη στιγμή μάλιστα που έχουμε ένα από τα μεγάλα τηλεοπτικά συμβόλαια, δεν μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε να πληρώνουμε 5% αντί για 1%. Καταλαβαίνουμε ότι σε περίπτωση πώλησης παίκτη ένα ποσό να καταλήγει στην ΕΠΟ. Στην περίπτωση της αγοράς παίκτη ποιο το νόημα να δίνουν επιπλέον ποσό στην ΕΠΟ;

Μπαλτάκος: Το άρθρο 66 του καταστατικού της ΕΠΟ λέει για τα έσοδα της ΕΠΟ. Είναι 5% επί των συμβάσεων. Εμείς πρέπει να διαφυλάσσουμε τα έσοδα της ΕΠΟ όπως προβλέπονται στο καταστατικό. Διαφορετικά υπάρχει θέμα απιστίας. Θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει την έκπτωση της διοίκησης επειδή μειώνουμε τα έσοδα της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ έχει 19 εθνικές ομάδες. Έχουν τις ανάγκες τους. Όποιος θέλει να μειώσει τα έσοδα της ΕΠΟ, αυτό που θα πετύχει είναι η ΕΠΟ να αναγκαστεί να μειώνει από τις εθνικές ομάδες. Προτείνω να μην αποφασίσουμε σήμερα. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να εξετάσει το θέμα του 4% και να προτείνει τις δέουσες λύσεις και να έρθουμε μετά και να αποφασίσουμε.

Καραπαπάς: Μπορείτε να μας πείτε πόσα χρήματα εισπράττει η ΕΠΟ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Μπαλτάκος: Εγώ κ Καραπαπά λέω να δούμε γιατί υπάρχει τώρα αυτή η μανία, αυτή η τάση, ειδικότερα από τον Ολυμπιακό και τον κύριο Μαρινάκη, να θέλει να κόψει τα έσοδα της ΕΠΟ. Να δούμε πόσα ήταν τα έσοδα της ΕΠΟ το 2013, το 2014, το 2015. Γιατί δεν ήθελε να τα κόψει τότε; Γιατί δεν ήθελε να τα κόψει από τον Σαρρή; Ή από τον Γκιρτζίκη;”

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ