ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τον Γ.Χ. στον…Μουργκ (vids)

Οι σκόρερς του ΠΑΟΚ στη Νεάπολη από το 2000 μέχρι σήμερα

Published

on

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Πέμπτη το βράδυ τον Ιωνικό εκτός έδρας, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του να θέλουν να συνεχίσουν στα θετικά αποτελέσματα μετά τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο.

Είναι γεγονός πως ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει και την καλύτερη δυνατή παράδοση στο γήπεδο της Νεάπολης, με τους «ασπρόμαυρους» να μετρούν μόλις δύο νίκες από το 2000 και μετά στην έδρα του Ιωνικού σε σύνολο εννιά αναμετρήσεων, με την ισοπαλία να συναντάται συχνότερα σαν αποτέλεσμα.

Σε αυτά τα εννιά παιχνίδια κόντρα στους Νικαιώτες τον 21ο αιώνα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει το δρόμο προς τα δίχτυα μόνο 2 φορές, στις ήττες με 1-0 το 2000 και το 4-0 το 2003.

Σε ότι αφορά τους «ασπρόμαυρους» σκόρερς απέναντι στον Ιωνικό στο εν λόγω διάστημα συναντάμε παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Στη ισοπαλία του 2001 σκόραραν ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Παντελής Καφές. Την επόμενη χρονιά σε ακόμα μία ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες το γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχε ξανά ο Παντελής Καφές.

Το 2003 στη νίκη των «ασπρόμαυρων» απέναντι στον Ιωνικό, το τρίποντο το χάρισε με δικό του γκολ ο Γιώργος Κούτσης. Το 2005 σε ακόμα μία ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες με 1-1, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν αυτός που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για τον ΠΑΟΚ, ενώ την επόμενη χρονιά και πάλι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με το ίδιο σκορ, με το γκολ να το πετυχαίνει ο Σικαμπάλα.

Στην τελευταία νίκη του Δικεφάλου στην έδρα του Ιωνικού, μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Μάρτσιν Μίετσελ, με τον Πολωνό επιθετικό να πετυχαίνει και τα δύο γκολ.

Την περσινή χρονιά, στην επιστροφή των Νικαιωτών στην πρώτη κατηγορία, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 3-2 που αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς από εκεί και μετά η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έτρεξε αήττητο σερί 19 αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις, βρήκε γκολ από έναν ακόμα Πολωνό, τον Κάρολ Σφιντέρσκι και άλλο ένα από τον Τόμας Μουργκ.

Comments

Trending