ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα λένε ξανά μετά από 22 χρόνια!

Τι είχε συμβεί στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Καλαμάτα

Published

on

22 χρόνια μετά ΠΑΟΚ και Καλαμάτα θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Δικέφαλος θα ταξιδέψει στη Μεσσηνία για το πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (14/12) στις 15:00 το μεσημέρι.

Οι «ασπρόμαυροι» επιστρέφουν στην Καλαμάτα μετά το 2000, εκεί όπου για τελευταία φορά έπαιξαν κόντρα στη «Μαύρη Θύελλα».

Τότε, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες είχαν μείνει ισόπαλες στο 0-0, ενώ στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου τον Ιανουάριο του 2001 ο ΠΑΟΚ διέσυρε την Καλαμάτα στην Τούμπα με 7-1.

ΠΑΟΚ και Καλαμάτα έχουν παίξει ξανά στο Κύπελλο Ελλάδας το 1990 σε νοκ άουτ αναμέτρηση με τον Δικέφαλο να παίρνει την πρόκριση με 2-1 εκτός έδρας.

Το ευρύ 7-1

Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ματς με την Καλαμάτα τον Ιανουάριο του 2021 επικρατώντας με 7-1.

Όλα ξεκίνησαν από τον Σπάσιτς, που στο 2ο λεπτό έκανε το 1-0. Έντεκα λεπτά αργότερα ο Οκκάς, που ήταν από τους καλύτερους των νικητών, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ο Κωνσταντινίδης διαμόρφωσε το σκορ του α ημιχρόνου (3-0) στο 30.

Στο δεύτερο ημίχρονο (61) ο Φρατζέσκος με το γνωστό του τρόπο -απευθείας εκτέλεση φάουλ- μείωσε σε 3-1, πετυχαίνοντας έτσι γκολ στην πρώην ομάδα του, 16 λεπτά αφότου είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο ΠΑΟΚ σε έναν επιθετικό μονόλογο είχε μοναδικό αντίπαλο το σκορ. Ο Κουλακιώτης στο 64 έγραψε το 4-1. Ο Ναλιτζής σε δέκα λεπτά (72 και 82) πέτυχε δύο τέρματα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 6-1. Το τελικό 7-1 έκανε ο Εγκωμίτης στο 90.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βενετίδης (66 Τετράτζε), Κατσιαμπής, Κουλακιώτης, Καφές, Γεωργιάδης, Οκκάς, Σπάσιτς (57 Ναλιτζής), Εγκωμίτης, Μπράντιτς, Κωνσταντινίδης (76 Καραδήμος).

Καλαμάτα: Κελπέκης, Γαλανόπουλος, Μπελεβώνης, Ολιβέιρα, Τρούπκος (73 Κάππος), Αναστασάκος (46 Φρατζέσκος), Καπετανόπουλος, Σοάρες, Μπεντίλ, Κουτιβάς, Καλατζής (46 Καβάζης).

Comments

Trending