ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πρόβλημα «ουρλιάζει»!

H επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση στο “10”, ο Καντουρί, ο Μαρτίνς και οι αδόκιμες λύσεις! Γράφει ο Στέργιος Αναστασιάδης!

Published

on

Ακόμα και αν οιοι ενοχλήσεις ένιωσε χθες ο Ομάρ Ελ Καντουρί στον τετρακέφαλο αποδείχθηκαν… επιφανειακές, το μεγαλύτερο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι ένα: Η λειψανδρία στη θέση “10” ή αν προτιμάτε στη θέση μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ και πίσω από τον επιθετικό!

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Δικεφάλου στην Κύπρο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου βασίστηκε σε δύο ποδοσφαιριστές για τη συγκεκριμένη θέση, σε προπονήσεις και φιλικά. Στον Ομάρ Ελ Καντουρί και στον Τόμας Μουργκ, δηλαδή σε έναν ποδοσφαιριστή πάνω στον οποίο δεν μπορεί να βασιστεί κανένας εξαιτίας της… ροπής του στους τραυματισμούς και σε έναν που ουσιαστικά είναι “φευγάτος”, έχοντας να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ από το περσινό παιχνίδι με τον Άρη στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των play off, στις 11 Μαϊου!

Από εκεί και πέρα, πίσω από τον φορ μπορούν να αγωνιστούν οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Ντόουγκλας Αουγκούστο και Φιλίπε Σοάρες, όμως και οι τρεις έχουν δοκιμαστεί σε αυτόν τον ρόλο και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, ενώ ο Νικολας Κουαλιάτα χρειάζεται ακόμα χρόνο και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως ο προπονητής έχει έστω και στην άκρη του μυαλού του τους Γιάννη Κωνσταντέλια και Αντρίγια Ζίβκοβιτς!

Με το ημερολόγιο λοιπόν να δείχνει 10 Δεκεμβρίου 2022, στον ΠΑΟΚ καλούνται να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την έλευση του Φάμπιο Μαρτίνς ή ενός άλλου ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό που υπάρχει από το προπερασμένο (!) καλοκαίρι, είτε ο Ομάρ Ελ Καντουρί θα μείνει εκτός δράσης για λίγες ημέρες είτε για κάποιες εβδομάδες.

Βέβαια, “οι μεταγραφές ανοίγουν την 1η Ιανουαρίου” όπως τόνισε από την πλευρά του ο Ζοσέ Μπότο στην μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ΠΑΟΚ στην Κύπρο και έχει δίκιο. Είτε ο Δικέφαλος “κλείσει” σήμερα μεταγραφή είτε στις 31 Δεκεμβρίου, θα πορευτεί με το τωρινό ρόστερ του στα τρία τελευταία παιχνίδια του 2022, όλα εκτός έδρας, κόντρα σε Καλαμάτα, Παναιτωλικό και Ατρόμητο!

Ωστόσο, υπάρχει τεράστια διαφορά από το να βρίσκεται στην Τούμπα ο Φάμπιο Μαρτίνς ή κάποιος άλλος στις 15 Δεκεμβρίου, από το να “κλείσουν” οι “ασπρόμαυροι” τη μεταγραφή στις 15 Ιανουαρίου. Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις, μια ματιά μόνο στο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο, είναι αρκετή!

Απαραίτητη διευκρίνηση: Το θέμα του Φάμπιο Μαρτίνς δεν βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος είναι “ελεύθερος” να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αλλά εξακολουθεί και πληρώνεται από την Αλ Ουάχντα, που από την πλευρά της δεν θα έχει την παραμικρή υποχρέωση προς το πρόσωπό του με το που βάλει την υπογραφή του σε (άλλο) συμβόλαιο.

Αυτή τη στιγμή όμως, δεν “καίγεται” ο 29χρονος μεσοεπιθετικός. Ο ΠΑΟΚ “καίγεται”. Προκειμένου λοιπόν να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η τεράστια προσπάθεια του Ραζβάν Λουτσέσκου και των ποδοσφαιριστών του, της οποίας τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται το τελευταίο δίμηνο, το όλο θέμα πρέπει να κλείσει άμεσα, είτε ο “εκλεκτός” είναι ο Φάμπιο Μαρτίνς είτε κάποιος άλλος από τη λίστα του Ζοσέ Μπότο, μιας και φαίνεται αδιανόητο ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής ειδικότερα και ο Δικέφαλος γενικότερα να μην έχουν… plan B!

 

 

 

Comments

Trending