ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα: Το ιστορικό διπλό στο Ζάγκρεμπ και η πρόκριση (vid)

Όταν ο Σαλπιγγίδης “πάγωσε” τους Κροάτες

Published

on

Ήταν Δεκέμβριος του 2010 και συγκεκριμένα 15 του μήνα, όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με φόντο το εισιτήριο για τους “32” του Europa League.

Ο “Δικέφαλος” έδωσε μία μεγάλη “μάχη” και πήρε τη νίκη, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να διαμορφώνει τότε το τελικό 1-0, σκοράροντας στο 60ο λεπτό.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου ταξίδεψε στην Κροατία με έναν ξεκάθαρο στόχο και παρά το γεγονός ότι στους “ασπρόμαυρους” αρκούσε και η ισοπαλία, πήραν ένα μεγάλο διπλό με “υπογραφή” Σαλπιγγίδη και μαζί και την πρόκριση για πρώτη φορά στους “32” του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ως δεύτερος στον όμιλο πίσω από τη Βιγιαρεάλ, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να πραγματοποιείται χωρίς ΠΑΟΚτσήδες, μετά από συνεννόηση των δύο ομάδων, ενώ οπαδοί της Ντιναμό επιτέθηκαν στο λεωφορείο των συνοδών της ομάδας, σε μία δύσκολη στιγμή.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη “μάχη” και το μεγάλο ξέσπασμα για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 60′, όταν ο Αθανασιάδης βλέποντας την κίνηση του Σαλπιγγίδη, του έβγαλε μία πανέμορφη μπαλιά, με τον έμπειρο επιθετικό να κάνει το σωστό πλασέ, για να ανοίξει το σκορ.

Ακολούθησε ένα μεγάλο ξέσπασμα κι έντονοι πανηγυρισμοί στο παγωμένο, Ζάγκρεμπ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο με εμφατικό τρόπο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ντίναμό Ζάγκρεμπ (Χαλίλχοτζιτς): Κελάβα, Καλέγιο (59’ Ρουκάβινα), Αντέμι (67′ Σλέπιτσκα), Ετο (75′ Κράμαριτς), Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπάντελ, Μπάρμπαριτς, Μπεκιράι, Κουφρέ, Τονέλ

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68′ Ελ Ζαρ), Κοντρέρας, Φωτάκης (90′ Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης (82′ Φιλομένο).

Comments

Trending