ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ: 19 βαθμούς σε 7 αναμετρήσεις

Από το -14 στο -7 οι «ασπρόμαυροι»

Published

on

Το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Opap Arena και απομακρυνόταν στο -14 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, από την 10η μόλις αγωνιστική.

Μέσα σε κλίμα τεράστιας αμφισβήτησης και εσωστρέφειας ο ΠΑΟΚ σήκωσε κεφάλι, δούλεψε πάνω στις αδυναμίες του και άρχισε να γιατρεύει τις πληγές του με νίκες. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε ως πρώτο στόχο να πάει στην διακοπή του Δεκεμβρίου με το απόλυτο των νικών στις αναμετρήσεις με ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό και ΝΠΣ Βόλο.

Εκείνη την περίοδο κάτι τέτοιο δεν φάνταζε δεδομένο, όμως παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο και έβγαλε ποδοσφαιρικό εγωισμό κατακτώντας 9 πολύτιμους βαθμούς και πηγαίνοντας στην διακοπή όντας στην τρίτη θέση και με 25 βαθμούς στο… σακούλι. Σε εκείνα μάλιστα τα τρία παιχνίδια ο Δικέφαλος που μέχρι τότε είχε δεχθεί 10 τέρματα σε ισάριθμα παιχνίδια, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν σε τρία σερί παιχνίδια. Μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή δεν είχε επαναλάβει κάτι αντίστοιχο.

Η διακοπή έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να δουλέψει πάνω στις τρανταχτές αδυναμίες της και να «δέσουν» οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους.

«Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στα επίσημα τώρα και αυτό είναι κέρδος. Το καλοκαίρι έχοντας παίκτες που δεν ξέρουν που βρίσκονται δεν ξέρουν εμάς και τους συμπαίκτες τους, μετά από πέντε μήνες καταλαβαίνουν πολύ διαφορετικά τους πάντες. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά πλέον» είχε δηλώσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατά το διάστημα προετοιμασίας της ομάδας στην Κύπρο.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ μπήκε κατευθείαν στα βαθιά, καθώς είχε μπροστά του τρεις εκτός έδρας αποστολές. Κι αν η Καλαμάτα έμοιαζε έυκολη, λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας, τότε οι εκτός έδρας δοκιμασίες σε Αγρίνιο και Περιστέρι ήταν δύο παιχνίδια με υψηλή επικινδυνότητα. Ο Δικέφαλος έκανε την… δουλειά του στο Αγρίνιο, όπου επικράτησε με 0-2 και έδειξε να εκπέμπει υγεία τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών όσο και εκτός. Στο Περιστέρι ωστόσο, στην τελευταία αναμέτρηση για το 2022, ο Δικέφαλος γκέλαρε και πέταξε δύο βαθμούς, που θα μπορούσε να είχε πάρει βάσει της εικόνας που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Η συνέχεια ήταν αυτή που έπρεπε και στο παιχίδι της 4ης Ιανουαρίου οι ασπρόμαυροι έδειξαν τεράστια διάθεση αλλά και προσήλωση στο πλάνο επικρατώντας πολύ πιο έυκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0 επί του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Τρεις μέρες αργότερα μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο την πάντα απαιτητική έξοδο στη Λαμία, όπου επικράτησε με 0-3.

Ο ΠΑΟΚ έχει συγκεντρώσει 19 βαθμούς στις τελευταίες 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και το -14 της 30ης Οκτωβρίου έχει γίνει -7 πλέον, με τους «ασπρόμαυρους» να απέχουν και μόλις 3 βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ. Ο δρόμος είναι μακρύς και η συνέχεια ιδιαίτερα απαιτητική, όμως ο Δικέφαλος δείχνει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο και να καθορίζει πλέον αυτός την τύχη του.

Comments

Trending