ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον, ρατσισμός και πανηγυρισμός (pics & vid)

O Βραζιλιάνος είχε λόγο που πανηγύρισε με αυτόν τον τρόπο το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ

Published

on

Ο Τάισον έκανε το ιδανικό ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα, σκοράροντας το δεύτερο γκολ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και η εικόνα του, να υψώνει τη γροθιά του μπροστά στη Θύρα 4 ήταν από τις πιο συμβολικές της χθεσινής αναμέτρησης.

Τι σήμαινε όμως ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός του Βραζιλιάνου; Ο Τάισον είχε πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο παιχνίδι της Σαχτάρ με τη Ντιναμό Κιέβου και το βίντεο με το οποίο αποχωρούσε μέσα σε δάκρυα, αφού αντέδρασε κάνοντας άσεμνη χειρονομία, είχε γίνει viral τότε.


Επιστρέφοντας στη συνέχεια στην πατρίδα του, στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ, πανηγύρισε όπως χθες στην Τούμπα. Ο Τάισον συμμετείχε ενεργά στο κίνημα «Black Lives Matter» και η κίνηση αυτή με το χέρι, είναι συμβολική. Είναι η υψωμένη γροθιά ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις με το νέο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, να έχει τονίσει ότι θα αντιδράει πάντα.

«Θέλω όλοι όσοι έχουν πέσει θύματα ρατσιστικών επιθέσεων να μην σιωπήσουν, γιατί είναι κάτι που πονάει. Όσοι έχουν υποφέρει από τον ρατσισμό καταλαβαίνουν καλά πόσο πονάει. Προσωπικά δεν θα σιωπήσω ποτέ», είχε αναφέρει όταν επέστρεψε στη Βραζιλία.

«Υπέφερα από τον ρατσισμό στην Ουκρανία. Ένιωσα πώς είναι. Όμως, δεν είμαι μόνο εγώ που υποφέρω. Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν και πάντα θα τους υπερασπίζομαι γιατί το ένιωσα στο πετσί μου. Εδώ και καιρό πανηγυρίζω έτσι. Θέλω όλοι όσοι το έχουν πάθει αυτό να μην σιωπήσουν, γιατί πονάει» ήταν τα λόγια του.

Comments

Trending