ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α, ρε Νέλσον…

Το σόου του Ντέλια και η μπαλάρα της ομάδας που αδικείται από το σκορ!

Published

on

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έδωσε σόου στην Λεωφόρο και μάγεψε με την ολοκληρωτική του εμφάνιση την ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία. Η εμφάνιση των ασπρόμαυρων απέδειξε και πάλι ότι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου παίζει εδώ και 2-3 μήνες το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα, με βάση σίγουρα και το γεγονός ότι αυτό το σύνολο είναι σε φάση χτισίματος!

Πάμε να δούμε πώς έπαιξαν οι θριαμβευτές του Λουτσέσκου, οι παίκτες του ΠΑΟΚ που «πάτησαν» τους αντιπάλους και πραγματικά αδικούνται από το σκορ με τα δοκάρια να τους γλιτώνουν από σκορ-ρεκόρ.

Ήταν ματς 10-12 τελικών, αλλά με τον ΠΑΟΚ να έχει πολλές κλασσικές ευκαιρίες, αγώνας 29-31 κλεψιμάτων, ισορροπημένης κατοχής, 0-3 κόρνερ, 44-42 λάθη. Για να δούμε και τα ατομικά…

Κοτάρσκι: Εξαιρετικός και αλάνθαστος σε ακόμη ένα ματς. Τέρμα-εγγύηση που παίζει μεγάλο ρόλο και στην ανάπτυξη. Λίγες επεμβάσεις και δουλειά στο  πρώτο μέρος.

Ίνγκασον: Στάση Ισλανδίας και σε αυτό το ντέρμπι! Δυναμικός, αποφασιστικός, κυρίαρχος μέσα και έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Πήρε πολλές σωστές αποφάσεις και κέρδισε όλες τις μονομαχίες. Έξι οι επεμβάσεις του!

Κουλιεράκης: Ο νεαρός στάθηκε άριστα δίπλα στον αρχηγό της ομάδας. Καλές τοποθετήσεις, ψύχραιμες αποφάσεις στο χτίσιμο επιθέσεων και πολλές επεμβάσεις στα όρια της περιοχής.

Σάστρε: Πολύ καλός και παραγωγικός στο πρώτο μέρος. Είχε αυτοπεποίθηση και συμμετείχε σε πολλές επιθέσεις. Αμυντικά δεν είχε πολλά προβλήματα και κράτησε τη θέση του.

Ράφα Σοάρες: Δεν έφθασε στα υψηλά επίπεδα απόδοσης της περιόδου πριν την διακοπή. Δυσκολεύεται, έχει μία αστάθεια και στην άμυνα, παρολ’ αυτά όσο περνούσε η ώρα πατούσε και όλο καλύτερα.

Ντόουγκλας: Έπαιξε έξυπνα, κάλυψε τους χώρους του, έκοψε επιθέσεις, όπου χρειάστηκε έκανε φάουλ και απέφυγε τα λάθη στην ανάπτυξη. Καλώς βγήκε από κάποιο σημείο και μετά. Εφτά κλεψίματα είχε το θηρίο.

Σβααμπ: Τον έχουμε δει και σε καλύτερα παιχνίδια. Προσπάθησε πάρα πολύ να οργανώσει, αλλά στο πρώτο γρήγορο διάστημα αργούσε να πάρει αποφάσεις. Έξυπνος σε φάση άμυνας.

Κωνσταντέλιας: Ας πάρει και την μπάλα σπίτι του μετά από πολλά διαβατήρια αντιπάλων! Έτρεξε ακατάπαυστα με και χωρίς την μπάλα. Ήταν μέσα σε όλα τα γκολ και τις καλές επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Εκπληκτικές εμπνεύσεις και ατομικές ενέργειες. Ντροπή σε όσους πήγαν να τον κλαδέψουν και να του δημιουργήσουν πρόβλημα! Μαζί και στον διαιτητή που τους έδειξε ότι μπορούν να του σπάσουν τα πόδια.

Νάρει: Συμμετοχικός στο πρώτο μέρος με πολλή ενέργεια στις αμυντικές και επιθετικές του προσπάθειες. Θα μπορούσε να είναι και πιο εύστοχος σε τελικές αποφάσεις.

Ζίβκοβιτς: Ο πιο ομαδικός και ο πιο σίγουρος, ο Σέρβος με την αυταπάρνησή του κατάφερε σε αυτό το ντέρμπι να κάνει τη διαφορά. Ολοκλήρωσε πολύ ωραία το δεύτερο ομαδικό (σε επίπεδο προσπάθειας) γκολ. Μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη με πολλές μεγάλες πάσες.

Ολιβέιρα: Σπουδαία παρουσία από τον Πορτογάλο φορ. Έδινε πάντα στήριγμα σε όποιον δυσκολεύονταν παίζοντας με πλάτη. Μέσα σε όλες τις συνεργασίες και σε τελειώματα. Άτυχος με τέσσερις τελικές! Πολύ άτυχος στα δύο δοκάρια! Του άξιζε ένα γκολ (και σε εμάς που τον πιστεύουμε για πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα). Είχε και οκτώ λάθη, αλλά οκ με τόσες επαφές.

Τάισον:Ο Βραζιλιάνος έκανε τα απαραίτητα. Κράτησε μπάλα και διαχειρίστηκε τις δυνάμεις του.

Κάργας: Εύκολο παιχνίδι και πολύ καλή παρουσία στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Ντάντας: Καλές τοποθετήσεις, φρόντιζε να είναι αμαρκάριστος. Θα χρειαστεί και στο επόμενο.

Μπίσεσβαρ: Ο Σουριναμέζος μπήκε και με το παιχνίδι του που εκνευρίζει πολλούς, εκνεύρισε και τον Σένκεφελντ που τώρα χάνει το κύπελλο.

Μπράντον Τόμας: Καλή παρουσία στο χώρο, θα χρειαστεί και στο επόμενο ματς.

 

Comments

Trending