ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ολιβέιρα… on fire!
H τεράστια συμβολή του Πορτογάλου στην ανάταση του ΠΑΟΚ με… αποδείξεις!
30 Οκτωβρίου 2022. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει την ήττα από την ΑΕΚ με σκορ 2-0, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να αγωνίζεται σε ολόκληρο το παιχνίδι χωρίς να καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του, όπως και όλοι σχεδόν οι “ασπρόμαυροι” που αγωνίστηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Μέχρι σε εκείνο το σημείο της σεζόν, ο Πορτογάλος είχε βρει δύο φορές δίχτυα, στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και στην ισοπαλία με σκορ 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης, επίσης στην Τούμπα.
Με το που μπήκε όμως ο Νοέμβριος, ο 31χρονος φορ δεν ανέβασε απλά “στροφές”, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι γινόταν ολοένα και καλύτερος, βελτιώνοντας παράλληλα και τα “νούμερά” του εκτός από του ότι άρχισε να “βρίσκεται” ιδανικά με τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ειδικά από τη στιγμή που ο τελευταίος “μεταφέρθηκε” στη θέση “10”.
Έχουμε και λέμε: Κερδισμένο πέναλτι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα στις 5 Νοεμβρίου, με το οποίο ο Στέφαν Σβαμπ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 10ο λεπτό!
Πέντε ημέρες αργότερα, γκολ στη Νίκαια εις βάρος του Ιωνικού (0-3), γκολ εις βάρος του Βόλου τρεις ημέρες αργότερα στην Τούμπα (3-0) από το σημείο του πέναλτι, στο τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο!
14 Δεκεμβρίου 2022. Ο Πορτογάλος επιθετικός ανοίγει το σκορ στην Καλαμάτα εις βάρος της ομώνυμης τοπικής ομάδας (0-2) από ασίστ του Γιάννη Κωνσταντέλια, γκολ και στο Αγρίνιο εις βάρος του Παναιτωλικού στις 22 Δεκεμβρίου, γκολ και τέσσερις ημέρες αργότερα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, ξανά από ασίστ του Γιάννη Κωνσταντέλια, το οποίο βέβαια δεν στάθηκε αρκετό για τη νίκη (1-1).
4 Ιανουαρίου 2023. Ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν σκοράρει στην Τούμπα κόντρα στον Άρη και βλέπει το σερί του να παίρνει τέλος αλλά και πάλι καταγράφει ένα πολύ “γεμάτο” παιχνίδι, για να επιστρέψει στα γκολ στις 7 Ιανουαρίου, πετυχαίνοντας το πρώτο από τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ στη Λαμία, έστω και αν η μπάλα.. εξοστρακίστηκε πάνω του από σουτ του Κάλεντ Νάρεϊ!
Μία εβδομάδα αργότερα, ο Πορτογάλος δεν σκοράρει αλλά ούτε και “γράφει” ασίστ στο ματς με τον ΟΦΗ στην Τούμπα (0-0), όμως επιστρέφει στην… παραγωγικότητα, βγάζοντας μία εκπληκτική ασίστ στον Ταϊσον στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για το τελικό 2-0, ενώ την περασμένη Κυριακή “σημάδεψε” δύο φορές τα δοκάρια του Παναθηναϊκού (0-3) αλλά και πάλι σε γενικές γραμμές ήταν εκπληκτικός!
Ο συνολικός απολογισμός του Ολιβέιρα; Οχτώ γκολ και δύο ασίστ σε 21 παιχνίδια!