ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρίποντο με Ντάντας και άγχος

Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε αυτό που ήθελε!

Published

on

Ήθελε να πάρει το τρίποντο και τα κατάφερε, έστω κι αν αγχώθηκε λίγο περισσότερο! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 τον Λεβαδειακό στην Τούμπα στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Δύο γκολ ο Ντάντας κι ένα ο Κουλιεράκης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε σημαντικές αλλαγές κι έδωσε ανάσες σε παίκτες όπως ο Ίνγκασον και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που επιβαρύνθηκαν σημαντικά, ενώ εκτός ήταν και οι τιμωρημένοι Αουγκούστο και Μπράντον. Το παιχνίδι έδειξε να ξεκινάει ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, με τον Ντάντας να ανοίγει το σκορ με το… καλημέρα, με πλασέ στην κίνηση, μετά από ωραίο γύρισμα του Νάρεϊ, ωστόσο, ο Λεβαδειακός “απάντησε” με το πέναλτι που έδωσε ο Διαμαντόπουλος στους Βοιωτούς σε πτώση του Λούα Λούα. Ο ρέφερι από την Αρκαδία πήγε να δει ο ίδιος τη φάση και δεν άλλαξε την απόφασή του με τον Μουτίνιο να στέλνει την μπάλα στη γωνία του Κοτάρσκι και να κάνει το 1-1.

Οι “ασπρόμαυροι” δυσκολεύτηκαν σημαντικά να βρουν διαδρόμους απέναντι σε έναν καλά στημένο Λεβαδειακό και χρειάστηκε να φτάσουν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, για να στείλει ξανά ο Ντάντας την μπάλα στα δίχτυα, με σουτ που κατέληξε στη γωνία του Στογιάνοβιτς. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Κωνσταντέλια να χάνει τρομακτική ευκαιρία για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, όταν μετά από ωραίο γύρισμα του Νάρεϊ σούταρε άουτ, ωστόσο, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα στο 57′, όταν ο Κουλιεράκης με κεφαλιά, μετά από ασίστ του Κάργα, έκανε το 3-1.

Ο ΠΑΟΚ είδε ξανά τον Λεβαδειακό να στέκεται τυχερός, σε μία φάση όπου ο Τσάπρας έκανε ένα σουτ από το όριο της περιοχής κι η μπάλα κόντραρε στον Κάργα, με τον Κοτάρσκι να μην μπορεί να αντιδράσει και τους Βοιωτούς να μειώνουν σε 3-2. Ο “Δικέφαλος” αγχώθηκε, ο Ολιβέιρα έχασε στο τέλος φοβερή ευκαιρία για να “τελειώσει” το παιχνίδι, ο Κοτάρσκι φώναξε “παρών”, τόσο στη φάση του Τόρο, όσο και σε αυτήν του Γιερεμέγιεφ. Το 3-2 δεν άλλαξε στην Τούμπα κι οι “ασπρόμαυροι” πήραν ένα σημαντικό τρίποντο, για να στρέψουν τώρα την προσοχή τους στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στους 42 βαθμούς κι είναι μαζί με τον Ολυμπιακό, περιμένοντας τώρα το αποτέλεσμα του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης, με την ΑΕΚ να έχει 47.

Ενδεκάδα με Τάισον και αλλαγές

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε μία ενδεκάδα με μικρές αλλαγές, σε σχέση με τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σήμερα, με τον Ρουμάνο τεχνικό να ξεκινάει στο τέρμα τον Κοτάρσκι και στην άμυνα τους Σάστρε, Κουλιεράκη, Κάργα και Ράφα Σοάρες.

Στη μεσαία γραμμή ήταν το δίδυμο Ντάντας και Σβαμπ και μεσοεπιθετικά οι Νάρεϊ, Τάισον, Κωνσταντέλιας και Ολιβέιρα.

Πρωταγωνιστής ο Ντάντας, απίστευτος Διαμαντόπουλος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, με τον Ράφα Σοάρες να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Ντάντας να παίρνει την κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Στογιάνοβιτς. Ο “Δικέφαλος” είχε την κατοχή κι έψαχνε διαδρόμους, απέναντι σε έναν καλά στημένο Λεβαδειακό και το γκολ ήρθε -τελικά- στο 10ο λεπτό, σε μία φάση όπου ο Νάρεϊ έκανε ωραίο γύρισμα στην περιοχή από τα δεξιά, μετά από κάθετη του Κάργα και ο Ντάντας πλάσαρε στην κίνηση, για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Η χαρά δεν κράτησε πολύ για τον “Δικέφαλο”, καθώς στο 12′ ο Διαμαντόπουλος είδε πέναλτι σε μία φάση όπου ο Λούα Λούα βγήκε στην αντεπίθεση και πέρασε τον Κοτάρσκι, για να πέσει στο συνέχεια στο έδαφος. Από το ριπλέι φάνηκε ότι ουσιαστικά ο παίκτης του Λεβαδειακού… πάτησε τον Κροάτη, ο πάγκος του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα, μετά από εισήγηση του VAR ο Έλληνας ρέφερι πήγε να δει ο ίδιος τη φάση, αλλά δεν άλλαξε την απόφασή του και οι Βοιωτοί ισοφάρισαν άμεσα, με τον Μουτίνιο να στέλνει την μπάλα στη γωνία. Μάλιστα, ο Κοτάρσκι πήρε και κάρτα στη συγκεκριμένη φάση κι έτσι έφτασε τις τέσσερις, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, τον Αστέρα Τρίπολης, την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα κατά σειρά.

Στο 18′, ο Λεβαδειακός είχε και δοκάρι, με τον Λούα Λούα να κάνει συρτή σέντρα-σουτ, αιφνιδιάζοντας τον Κοτάρσκι, ενώ στο 26′ ο Κωνσταντέλιας έκανε ένα μακρινό συρτό σουτ, με τον Στογιάνοβιτς να μπλοκάρει εύκολα. Οι “ασπρόμαυροι” είχαν μεν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους, με τον Τάισον να απειλεί στο 37′, όταν ο Τάισον έκανε ένα αδύναμο σουτ, που δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού. Το πολυπόθητο γκολ ήρθε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με τον Ντάντας να εκμεταλλεύεται το λάθος του Βήχου και να σουτάρει με τη μία, για να στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στογιάνοβιτς.

Κουλιεράκης και… γερά νεύρα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, αλλά με μία πολύ σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Στο 50′ ο Νάρεϊ βρήκε χώρο στα δεξιά κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Κωνσταντέλια, αλλά ο μικρός σούταρε πολύ ψηλά άουτ, σε μία απίστευτη φάση, ενώ πέντε λεπτά μετά, ο Ολιβέιρα σούταρε αουτ από πλάγια θέση. Ο “Δικέφαλος” συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 57′ ο Κουλιεράκης πήρε μία κεφαλιά, για να μπλοκάρει ο Στογιάνοβιτς, ωστόσο, στο 61ο λεπτό, ο Έλληνας αμυντικός έκανε το 3-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ, ο Κάργας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουλιεράκης βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ.

Εκεί που πήγε να πάρει μία… ανάσα, ο ΠΑΟΚ είδε τον Λεβαδειακό να στέκεται τυχερός, καθώς στο 66′ ο Τσάπρας έκανε ένα σουτ από το όριο της περιοχής κι η μπάλα κόντραρε στον Κάργα, για να καταλήξει στα δίχτυα του Κοτάρσκι, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Οι Βοιωτοί έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 78′, με τον Τόρο να μην μπορεί να νικήσει τον Κοτάρσκι, ενώ ο Κροάτης είπε αργότερα “όχι” στον Γιερεμέγιεφ. Σε ένα παιχνίδι για… γερά νεύρα, όπως εξελίχθηκε, ο Ολιβέιρα στο 87ο λεπτό έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού και πλάσαρε άουτ, με το 3-2 να μην αλλάζει στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ να παίρνει αγχωτικό τρίποντο.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (Βιεϊρίνια), Kάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (Φ. Σοάρες), Ντάντας, Νάρεϊ (Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Κωνσταντέλιας (Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Βήχος, Τσάπρας, Παναγιώτου, Μεχία (Σακό), Νταμπό, Μουτίνιο, Λούα Λούα (Τόρο), Νίκας

 

Comments

Trending