ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν “έσβησε” ο Γιώργος Παντελάκης

14 χρόνια από τον θάνατό του

Published

on

Ξεκίνησε την καριέρα του ως παράγοντας του ΠΑΟΚ από την ομάδα μπάσκετ. Το 1954 ανέλαβε χρέη βοηθού εφόρου, ενώ δύο χρόνια αργότερα και έως το 1959 “προβιβάστηκε” σε έφορος και μετά, ακολούθησε το ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Παντελάκης έγραψε τη δική του ιστορία και συνέδεσε τη ζωή του με τον “Δικέφαλο”. Σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή…

Τη σεζόν 1958-59, επί ημερών του ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με τον ίδιο να εκτελεί και χρέη προπονητή. Στους αγώνες μπαράζ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τον Σπόρτινγκ (59-56) και τον Άρη (66-58), στο ανοιχτό γήπεδο της ΧΑΝΘ. Ήταν ο πρώτος τίτλος που κέρδισε ποτέ ο ΠΑΟΚ σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το 1960, εκλέχτηκε γενικός γραμματέας του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και σε αυτή τη θέση παρέμεινε μέχρι το 1971. Από το 1975 έως το 1984 κάθισε στην προεδρική καρέκλα, όντας ο πρώτος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι ο “Δικέφαλος” κατέκτησε το πρώτο του Κύπελλο το 1972, το δεύτερο το 1974 – χωρίς τον ίδιο μιας και είχε αποχωρήσει για επαγγελματικούς λόγους – και το πρώτο του πρωτάθλημα το 1976.

Η ζωή του ήταν γεμάτη στιγμές, καλές και δύσκολες και η τελευταία πράξη, γράφτηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 2009. Επιχειρώντας να διασχίσει την Μητροπόλεως, τον χτύπησε μία μηχανή και στα 83 του άφησε την τελευταία του πνοή.

Η προσφορά του είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν στην οικογένεια του “Δικεφάλου”, με τον Παντελάκη να έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στον ΠΑΟΚ, ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει όταν θα έφευγε από τη ζωή να δοθούν τα χρήματα του για την ενίσχυση του παιδοογκολογικού νοσοκομείου του ΑΧΕΠΑ.

Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνέχισε και γιγάντωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δείχνοντας την τιμή του στον σπουδαίο Παντελάκη δημιούργησε την προτομή εντός των γραφείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του αείμνηστου προέδρου, σε μία κίνηση για να τιμάται η προσφορά και η μνήμη του.

Comments

Trending