ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελίτ διαιτητές μόνο στην Τούμπα

Γιατί και μέχρι πότε θα υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός;

Published

on

Το τελευταίο διάστημα δημιουργούνται εύλογα απορίες σχετικά με τον ορισμό των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρατηρείται ωστόσο πως από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ορίζονται ελίτ σχεδόν αποκλειστικά στα παιχνίδια της Τούμπας.

Είδαμε στο ζευγάρι των προημιτελικών ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να έρχεται ο ελίτ Βίνσιτς στην Θεσσαλονίκη και να ορίζεται “κάποιος” Βιλγιάνεν από την Φινλανδία, ο οποίος λίγο πριν τον αγώνα δήλωνε πως επρόκειτο για το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του.

Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ορίστηκε ο επίσης ελίτ, Ιβάν Κρούζλιακ, την ώρα που στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκης έστελναν τον Λετονό Τρεϊμάνις, πρώτης κατηγορίας. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο -επίσης- διήυθυνε διαιτητής πρώτης κατηγορίας, ο Καμπάκοφ, και στο ΠαναθηναϊκόςΆρης ο Νταμπάνοβιτς που θα σφυρίξει τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, την Πέμπτη 9/2, στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Ίσως και να αποτελεί εξαίρεση ο ελίτ Κουλμπάκοφ, από την Λευκορωσία, στο πρόσφατο ντέρμπι πρωταθλήματος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Όπως και να χει, η ΚΕΔ συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με τον ορισμό των διαιτητών και πως τυγχάνει οι ελίτ να ορίζονται σχεδόν μόνιμα στην Τούμπα και όλοι οι άγνωστοι στις έδρες των άλλων μεγάλων.

Comments

Trending