ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μια βραδιά στο Μέχελεν… (vid)

To PAOK24 θυμάται το πέρασμα του Τσίρο από την Τούμπα και την ιστορική πρόκριση εις βάρος της Μαλίν!

Published

on

Ξεκίνημα σεζόν 1991-92. Ο ΠΑΟΚ φέρνει στη Θεσσαλονίκη τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, έναν από τους σπουδαιότερους Κροάτες προπονητές και μετέπειτα ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Κροατίας, για έξι συναπτά έτη, ο οποίος σήμερα έφυγε από τη ζωή μετά από “μάχη” με τον καρκίνο!

Σε δύσκολα για τον Δικέφαλο χρόνια, ο “Τσίρο” δεν μακροημερεύει. Πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στον “ασπρόμαυρο” πάγκο στις 1 Σεπτεμβρίου 1991, στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Άρη (1-1) και μέχρι την 5η αγωνιστική είναι αήττητος με απολογισμό 2 νίκες και 3 ισοπαλίες, ωστόσο συνδυάζει το όνομά του με μία τεράστια πρόκριση, αυτή εις βάρος της παντοδύναμης τότε Μαλίν, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Στο παιχνίδι της Τούμπας, οι δύο ομάδες αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 1-1 όμως στη ρεβάνς και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο ΠΑΟΚ παίρνει την πρόκριση χάρη στο γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη στο 85ο λεπτό. Δυστυχώς, αυτή η πρόκριση δεν έχει και συνέχεια καθώς ο Δικέφαλος αποκλείεται στον δεύτερο γύρο από την Τιρόλ με δύο ήττες και “τιμωρημένη” την Τούμπα, ενώ το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (1-1) στις 22 Μαρτίου 1992, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, να αποτελεί το κύκνειο άσμα του Κροάτη στον “ασπρόμαυρο” πάγκο, με τον απολογισμό του στην Α΄ Εθνική να είναι 11 νίκες, 10 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Εγώ δεν είχα δυσάρεστες εμπειρίες με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Απεναντίας! Όταν είχα έρθει, με υποδέχτηκαν 5.000 άτομα στο αεροδρόμιο δημιουργώντας χαμό. Πρόβλημα με οπαδούς είχα μόνο στην Κροατία. Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι πολύ συναισθηματικά δεμένοι με το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους» δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από τον Δικέφαλο ο Ίγκορ Τούντορ!

Στην καριέρα του, ο Μπλάζεβιτς μπορούσε να καυχηθεί για την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας το 1998, στο οποίο οδήγησε την Κροατία στην 3η θέση, ενώ σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε τίτλους με τις Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Σιόν και Γκρασχόπερς.

Comments

Trending