ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η θέση Σαββίδη για το μεζούρα gate

Ξεκάθαρη η άποψη του μεγαλομετόχου για την υπόθεση

Published

on

Ήταν ίσως ένα από τα λίγα που δεν είχαμε δει ως τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρου!

Ένα παιχνίδι να μην γίνεται, γιατί κάποιοι διαπίστωσαν με τη χρήση απλής μεζούρας ότι οι διαστάσεις της εστίας δεν είναι κανονικές, η μία από τις ομάδες, που προκάλεσε τη… φασαρία να παραδέχεται ευθαρσώς ότι ο στόχος της είναι να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά, με άλλες ομάδες, που στο παρελθόν ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σε παιχνίδια που συζητήθηκαν, να παρεμβαίνουν υπέρ της μιας ομάδας…

Σ΄ όλο αυτό το πανηγύρι, καταγράφεται μια απουσία. Και αυτός που απουσιάζει συνειδητά, είναι ο ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος, η μοναδική ομάδα που έπεσε θύμα μιας απίστευτης κλοπής τίτλους με δύο ήττες στα χαρτιά, εξέφρασε αρμοδίως, στο συμβούλιο της Λίγκας, την θέση του ότι οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο και… τέλος.

Μόλις ξέσπασε το… “μεζούρα gate”, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε στην Τούμπα με τον Ιβάν Σαββίδη, ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν ξεκάθαρος.

“Εμείς μόνο μπάλα, τίποτα άλλο. Δεν μπλεκόμαστε, η θέση μας είναι πάγια, δεν θέλουμε να κρίνονται αγώνες και τίτλοι στα χαρτιά” ήταν το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη, που δεν σήκωνε παρερμηνείες.

Σε αντίθεση με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που ζήτησαν να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Ατρομήτου, στην Τούμπα θεώρησαν ότι ο ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να μπει σ΄ αυτή τη διαδικασία και να περιμένουν να κρίνουν την απόφαση τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα κατά των παρεμβάσεων και το έκανε μόνο μία φορά, φροντίζοντας ωστόσο να τονίσει ότι δεν θέλει προσωπικό όφελος.

Ήταν η πολύκροτη υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός – Πλατανιάς, όταν παίκτες των φιλοξενούμενων είχαν καταγγείλει ότι είχαν δεχτεί επίθεση στο ημίχρονο στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ τότε έκανε πρόσθετη παρέμβαση, καθώς ήταν η εποχή που είχε ξεκίνησε η προσπάθεια για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και το “ξερίζωμα” ενός συστήματος, που μόνο καλό δεν του έκανε. Ωστόσο με ανακοίνωσή του είχε καταστήσει τότε σαφές ότι αν τα αρμόδια όργανα αποφάσιζαν την τιμωρία του Ολυμπιακού, που θα οδηγούσε σε απώλεια του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ως δεύτερος δεν επρόκειτο να παραλάβει αυτόν τον τίτλο.

Εκτός των άλλων, ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε περίπτωση να οδηγηθεί σε μια σύμπλευση με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό (για ευνόητους λόγους) και τον Κούγια, ο οποίος σχεδόν σε μόνιμη είναι απέναντι στον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επέλεξε να μείνει έξω από την υπόθεση αυτή, περιμένοντας τα δικαιοδοτικά όργανα να αποφασίσουν με βάση τη λογική και αποφάσισε να αφήσει όλους τους άλλους να… εκτίθενται.

Την ΑΕΚ που προσπαθεί ξεκάθαρα και χωρίς αναστολές να πάρει ένα παιχνίδι στα χαρτιά και τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να είναι απέναντι, έχοντας βαθμολογικά συμφέροντα.

Αυτό που λέγεται στην Τούμπα είναι πως και από αυτήν την υπόθεση, όλοι κρίνονται…

ΠΗΓΗ: FORZA

Comments

Trending