ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανεξήγητη θολούρα με τους «μικρούς» για έκτη φορά!

Ένα φαινόμενο που δεν έχει εξήγηση και πληγώνει πολύ τον ΠΑΟΚ

Published

on

Στο ποδόσφαιρο (και όχι μόνο) το αποτέλεσμα είναι πάνω από όλα. Παρολ’ αυτά το πιο μεγάλο λάθος που κάνουμε συνήθως μετά από τους αγώνες είναι να τους κρίνουμε με βάση το αποτέλεσμα. Ας μείνουμε λίγο σε ένα μεγάλο πρόβλημα του φετινού ΠΑΟΚ, είτε χάνει, είτε κερδίζει…

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ το ότι φέτος καταφέρνει και προηγείται σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια του. Είναι μία μεγάλη επιτυχία του συνόλου και όπως λέμε στα αρνητικά έτσι και εδώ… σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει καλά στα παιχνίδια και είναι πολύ-πολύ συγκεντρωμένος, καταφέρνοντας να βάλει το πρώτο γκολ.

Όπως όλοι γνωρίζουμε μετά από αυτή τη συνθήκη, συνήθως ακολουθεί η μεγάλη αστοχία. Και εδώ… υπάρχει επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, με μία αστοχία άνευ προηγουμένου. Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχει μεγάλη ικανότητα στη δημιουργία και ιδιαίτερη ανικανότητα στην ευστοχία .

Πάμε και στο φινάλε των αγώνων. Είναι πολλά τα ματς της σεζόν στο πρωτάθλημα όπου η ομάδα του Λουτσέσκου χάνει τον έλεγχο. Χάνει σε κάποιες περιπτώσεις τη γη κάτω από τα πόδια της. Μιλάμε για θολούρα, για μία μαύρη κουρτίνα που πέφτει στα πρόσωπα όλων όσων αγωνίζονται!  Προσέξτε: Δεν πρόκειται μόνο για αγώνες τους οποίους ο ΠΑΟΚ έχασε με ισόπαλα αποτελέσματα. Είναι και μερικά ματς στα οποία πήρε τους τρεις πόντους, αλλά στο τελείωμα… παραπατούσε και υπέφερε.

1) Έτσι έγινε στο ξεκίνημα και στο ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός όπου στο τέλος Γεωργιανός Σενγκέλια αστοχεί.

2) Έτσι έγινε με τον Ατρόμητο. Ο ΠΑΟΚ στο 1-0 έχασε τον έλεγχο, έπαιζε φοβισμένα απέναντι στους 10 του αντιπάλου μέχρι την ισοφάριση του Τζοβάρα. Στην τελευταία φάση έγινε το 2-1 από τον Νάρει.

3) Το ίδιο και με τη Λαμία στο τελικό 1-0 όπου επίσης στο τέλος οι αδύναμοι φιλοξενούμενοι πίεσαν και απείλησαν, εκμεταλλευόμενοι το άγχος των γηπεδούχων.

4) Σοκαριστική η εξέλιξη στο Ηράκλειο όπου το 0-4 έγινε 1-1, με τον ΟΦΗ να κλείνει στον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά. Εκεί ήρθε και η ισοφάριση που στοιχειώνει τον ΠΑΟΚ.

5) Απίστευτη έως εξοργιστική ήταν η εικόνα στη Λιβαδειά. Εκεί, μετά το 80΄ και με το σκορ στο 0-1, ο ΠΑΟΚ «έφυγε από το γήπεδο». Ο φόβος που έβγαλαν οι παίκτες του ήταν απίστευτος και σίγουρα αποτέλεσε τη συνέχεια του Ηρακλείου, όπως και το τελικό 1-1.

Όλως παραδόξως τέτοιο φαινόμενο φοβικού ποδοσφαίρου, τέτοιο τρέμουλο η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έβγαλε στα ντέρμπι. Πιέστηκε αρκετά στο Καραϊσκάκη, αλλά μέχρι εκεί. Πουθενά αλλού δεν τα έχασαν στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Ούτε με τον Άρη, ούτε με τον Παναθηναϊκό τόσες και τόσες φορές.

6) Αλήθεια είναι επίσης, ότι αυτό το πολύ περίεργο φαινόμενο που κυρίως έχει να κάνει με τη ψυχολογία των παικτών, εμφανίστηκε στην Τρίπολη μετά από αρκετό καιρό. Ήταν όμως απόλυτα σοκαριστικό. Τέτοιο πράγμα… ποτέ ξανά! Ένας ΠΑΟΚ με πολλούς έμπειρους παίκτες στο τέλος και ειδικά μετά το 1-2, να μην ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται. Καμία συνοχή, καμία οργάνωση, ένας απίστευτος πανικός (έξι έτρεξαν στον χαφ του Αστέρα στο κέντρο και μόνο δύο στην περιοχή απέναντι σε πέντε αντιπάλους) που φυσικά τιμωρήθηκε.

Προφανώς, σε μία τέτοια σύμπτωση ο προπονητής οφείλει να αναλύσει καλύτερα το φαινόμενο και να το λύσει. Ξεκάθαρη απάντηση πάντως για την… μαύρη κουρτίνα που έπεσε και χθες στο τέλος του αγώνα της Τρίπολης δεν υπάρχει! Μακάρι να το βρουν και να το ξεπεράσουν. Είναι υποχρεωμένοι…

 

Comments

Trending