ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Όπως πριν δυο χρόνια (vids)

Ο Δικέφαλος συναντά την Λαμία για δεύτερη φορά στον θεσμό του Κυπέλλου

Published

on

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Λαμία για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με τις δυο ομάδες να συναντώνται για δεύτερη φορά σε αυτόν τον θεσμό, μετά από εκείνη του 2021 και την προημιτελική -τότε- φάση.

Σε εκείνο το ζευγάρι των αγώνων εντοπίζεται και η μοναδική φορά, από τις 14 συνολικά κόντρες των δυο ομάδων, όπου ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε, με το τελικό 1-1 στο «Αθανάσιος Διάκος», στον επαναληπτικό.

Η δουλειά όμως είχε γίνει στον πρώτο αγώνα. Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 5-2 και ουσιαστικά μετέτρεψε τον επαναληπτικό σε παιχνίδι καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, όπως και έγινε, με τις δυο ομάδες να κολλούν στο 1-1.

Το ματς της Τούμπας ήταν εντυπωσιακό. Στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης το σκορ ήταν ήδη στο 2-2 (6′ Τζόλης, 16′ Ζίβκοβιτς – 11′ Αντέτζο, 24′ Μπεχαράνο) ενώ στο 28′ ο ΠΑΟΚ πέτυχε 3ο γκολ, με τον διαιτητή Βάτσιο να σφυρίζει λανθασμένα επιθετικό φάουλ στον Σβαμπ και το τέρμα να ακυρώνεται χωρίς δυνατότητα παρέμβασης VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν με σκοπό να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι και το κατάφεραν χάρη στα γκολ των Τζόλη (67′), Ροντρίγκο (82′) και Κρμέντσικ (88′) και ενώ νωρίτερα ο Δικέφαλος είχε δυο δοκάρια.

Ο επαναληπτικός στην Λαμία ήταν τυπική διαδικασία, με τον ΠΑΟΚ να έχει την ευκαιρία και για ροτέισον, με δεδομένο το προβάδισμα τριών τερμάτων απέναντι στον αντίπαλο του. Το τελικό 1-1 έστειλε τον Δικέφαλο στα ημιτελικά και στην συνέχεια στον τελικό, εκεί όπου επικράτησε με 1-2 επί του Ολυμπιακού και κατέκτησε το 4ο του Κύπελλο σε 5 χρόνια και το 8ο συνολικά. Για την ιστορία του αγώνα, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε προηγηθεί με τον Νινούα στο 14′, είχε χαμένο πέναλτι και δοκάρι στη συνέχεια με Σβαμπ και Μιχαηλίδη αντίστοιχα, και η Λαμία έκανε το τελικό 1-1 στο 52′ με τον Τζέιμς. Για την ομάδα της Φθιώτιδας, μέχρι και σήμερα, αυτό αποτελεί το μοναδικό παιχνίδι που δεν έχει χάσει από τον ΠΑΟΚ, σε ιστορικό 14 αναμετρήσεων.

 

Comments

Trending