Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-1: Το γύρισε και έκανε περίπατο!

Οι κόκκινοι προηγήθηκαν αλλά δεν άντεξαν

PAOK24

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-1:  Το γύρισε και έκανε περίπατο!

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε σήμερα τη μεγάλη ποιοτική διαφορά της φέτος από τη Λίβερπουλ και τη διέλυσε με 4-1 στο «Ετιχαντ Στέιντιουμ», στη σημαντικότερη αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής, με την οποία ξεκίνησε ξανά η Premier League, ύστερα από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Η κάτοχος του τίτλου δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, και διατήρησε την επαφή της με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Αρσεναλ. Οι «πολίτες» πέτυχαν την τέταρτη σερί επιτυχία τους στο πρωτάθλημα και πλησίασαν -έστω και προσωρινά- στο -5 την ομάδα του Λονδίνου, αυξάνοντας την πίεση στους «κανονιέρηδες».

Από την πλευρά τους, οι «ρεντς» ήταν για μια ακόμη φορά φέτος κακοί και δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που καταβάλλουν για να εξασφαλίσουν ένα «εισιτήριο» για το Champions League της νέας σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σαλάχ στο 17ο λεπτό, αλλά η συνέχειαα ανήκε αποκλειστικά στους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος είδε τον Τζακ Γκρίλις να κάνει ίσως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

Ο Αλβαρεζ ισοφάρισε στο 27′ και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και έφθασαν στη μεγάλη νίκη, μολονότι έπαιξαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους, τον τραυματία Ερλινγκ Χάαλαντ, με τα γκολ των Ντε Μπρόινε (46′), Γκουντογκάν (53′) και Γκρίλις (74′).

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Επίθεση στον Ντάνι Άλβες στη Βαρκελώνη: «Έχεις αρκετά λεφτά για να βιάζεις;»

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Βραζιλιάνος λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αποτελεί persona non grata για τους κατοίκους της Βαρκελώνης μετά την καταδίκη του για βιασμό. Ο Ντάνι Άλβες κατέβαλλε την εγγύηση αποφυλάκισης και το πρωί της Πέμπτης, βρέθηκε στο δικαστήριο της Βαρκελώνης, όπου δέχθηκε φραστική επίθεση από πολίτες, που εξέφρασαν την οργή τους.

«Έχεις αρκετά λεφτά για να βιάζεις, ε; Στη Βραζιλία θα σε είχαν σκοτώσει γρήγορα, μην φρικάρεις», ήταν μερικά από τα λόγια της φραστικής επίθεσης που δέχθηκε ο Βραζιλιάνος.

Ο Ντάνι Άλβες κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε κατά της πρωτόδικης απόφασης, ωστόσο κάθε εβδομάδα θα πρέπει να δίνει το παρών στο δικαστήριο της Βαρκελώνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ζητά 120 εκ. Ευρώ για τον Γιόκερες

Τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι έναντι 17 εκ. Ευρώ…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Αρσεναλ θέλει το καλοκαίρι να βρει περισσότερες λύσεις στην επίθεση και φέρεται διατεθειμένη να πληρώσει μεγάλο ποσό για να αποκτήσει τον Βίκτορ Γκιοκέρες από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Και η Τσέλσι εξετάζει την περίπτωση του, αν τελικά δεν καταφέρει να πάρει τον Βίκτορ Οσίμεν από τη Νάπολι, καθώς τον διεκδικεί και η Παρί Σεν Ζερμέν, που τον θέλει στη θέση του Κιλιάν Μπαπέ.

Η διοίκηση όμως της ομάδα της Λισαβόνας αιφνιδίασε αρνητικά τον αθλητικό διευθυντή της Αρσεναλ, Εντου, που χτύπησε την πόρτα της για τον Γκιοκέρες, καθώς ζήτησε 120 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τα δικαιώματα του, όπως σχετικά αποκάλυψε η αθλητική εφημερίδα της Λισαβόνας «Record». Να σημειωθεί πως τα «λιοντάρια» τον είχαν αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι από την Κόβεντρι με μόλις 17 εκατ. ευρώ, και η Ιπσουιτς από την Μπράιτον έναντι 1,5 εκ. Ευρώ το 2021...

Ο 24χρονος Σουηδός διεθνής φορ κάνει θραύση στην Πορτογαλία, καθώς φέτος έχει 22 γκολ και 10 ασίστ σε 24 παιχνίδια της Primeira Liga. Ο Μίκελ Αρτέτα έχει ξεχωρίζει τον διεθνή άσο και έχει εισηγηθεί την απόκτηση του, την οποία διεκδικούν ακόμη αρκετές ομάδες, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν κάποια από αυτές αποφασίσουν τελικά να βγάλουν αυτό το τεράστιο ποσό από τα ταμεία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ