ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτος και… τυπικά!

Το “διπλό” εις βάρος του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και το πρώτο Πρωτάθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Published

on

9 Μαϊου 1976. Σαν σήμερα, πριν από 47 χρόνια. Προερχόμενος από τη σπουδαία νίκη εις βάρος της ΑΕΚ στην Τούμπα χάρη στο γκολ του Νέτο Γκουερίνο, ο ΠΑΟΚ, παρουσία χιλιάδων φίλων του, αντιμετωπίζει τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, με τον Γκιούλα Λόραντ και τους ποδοσφαιριστές του να γνωρίζουν εκ των προτέρων πως σε περίπτωση νίκης θα οδηγήσουν για πρώτη φορά τον Δικέφαλο στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος!

Με εύστοχο πέναλτι του Γκουερίνο στο 23ο λεπτό και κεφαλιά του Σταύρου Σαράφη δέκα λεπτά αργότερα, οι “ασπρόμαυροι” βάζουν τις βάσεις για την ιστορική νίκη, όμως στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Βασίλης Χατζηπαναγής μειώνει σε 1-2, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν “λυγίζει”. Αντίθετα, στο 74΄ ο Άγγελος Αναστασιάδης σημαδεύει το δοκάρι του Ηρακλή και ένα λεπτό αργότερα ο Γιώργος Κούδας πετυχαίνει το 1-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα…

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Κούδας (77′ Ορφανός), Σαράφης (46′ Αναστασιάδης), Κερμανίδης, Γκουερίνο, Αποστολίδης.

Comments

Trending