ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ Β και οι… άλλοι του Big4!

Πώς τα πηγαίνει η δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου και πώς οι υπόλοιποι του Big-4;

Published

on

Οι Β’ ομάδες έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η Super League 2 έχει συμπεριλάβει τους «μικρούς» του λεγόμενου big-4 στο πρωτάθλημά της.

Συγκεκριμένα από την σεζόν 2021-22 αγωνίζονται στα σαλόνια της δεύτερης κατηγορίας οι Β’ ομάδες του ΠΑΟΚ,  του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού αλλά και  της ΑΕΚ, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Οι δύο πρώτες βρίσκονται στον Βόρειο όμιλο και οι άλλες δύο στον Νότιο.

Το PAOK24 εντόπισε και σας παρουσιάζει την φετινή πορεία όλων των δεύτερων ομάδων των 4 μεγάλων ομάδων του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Αρχικά να υπενθυμίσουμε πως και οι τέσσερις Β’ ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να ανέβουν στην Super League 1, ακόμα κι αν καταφέρουν να πάρουν το πρωτάθλημα. Ισχύει δηλαδή ότι και στο εξωτερικό και ειδικά στην Ισπανία, όπου οι δεύτερες ομάδες ακόμα και όταν κάνουν πορεία πρωταθλητισμού, δεν μπορούν να ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία. Από την άλλη δεν θα κινδυνεύουν ούτε και να υποβιβαστούν. Ουσιαστικά θα λειτουργούν όπως στην Αγγλία, όπου αγωνίζονται σε αυτές και παίκτες των πρώτων ομάδων που επιστρέφουν από τραυματισμό. Γι’ αυτό άλλωστε δικαίωμα να παίξουν στις Β’ ομάδες έχουν και όλοι οι ποδοσφαιριστές των πρώτων.

 

Ο ΠΑΟΚ και οι… άλλοι!

Κοιτώντας τις βαθμολογίες στους δύο ομίλους της Super League 2 θα διαπιστώσει κανείς πως ο ΠΑΟΚ Β είναι η ομάδα που βρίσκεται ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα συγκριτικά με τις υπόλοιπες Β’ ομάδες. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται στην τρίτη θέση του Βόρειου Ομίλου με 41 βαθμούς σε 22 παιχνίδια, ενώ μετράει κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την δεύτερη ΑΕΛ, η οποία έχει συγκεντρώσει 45 βαθμούς.

Στον ίδιο όμιλο βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός Β‘, ο οποίος βρίσκεται στην 7η θέση με 29 βαθμούς σε 22 παιχνίδια. Σημειώνεται πως οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ΟΑΚΑ στις 10 Μαρτίου με τον Δικέφαλο να συντρίβει τους «Πράσινους» με 1-4 και να παίρνει ένα εύκολο «διπλό» στην Αθήνα.

Από την άλλη στο Νότιο Όμιλο συμμετέχουν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να βρίσκονται αρκετά χαμηλά στην βαθμολογία. Πιο συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 26 βαθμούς σε 23 παιχνίδια και βρίσκονται στην 9η θέση, ενώ εντός ζώνης υποβιβασμού βρίσκεται η δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ, η οποία σε 22 αγώνες έχει μαζέψει μόλις 17 βαθμούς.

Θυμίζεται πως η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα είναι η τελευταία κατά την οποία οι ομάδες του Big-4 θα έχουν ασυλία, ενώ από την σεζόν 2024-25 θα μπορούν κανονικά να υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Η τεράστια δυναμική που έχει ο ΠΑΟΚ στις ακαδημίες αρχίζει να φαίνεται και στις Β’ ομάδες, καθώς στο μεγαλύτερο ποσοστό της η ομάδα του Γκαρσία απαρτίζεται από παιδιά των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών.

 

 

Comments

Trending