ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Οι επιλογές του Τούντορ στις κομβικές θέσεις που δημιουργήθηκαν

Published

on

Ο φετινός ΠΑΟΚ του Τούντορ έχει εισάγει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τη νέα βασική και μόνιμη φιλοσοφία του παιχνιδιού με τρία στόπερ, με ένα ή δύο φουλ μπακ, το 3-5-2 και το 3-4-3 που έχουμε στους αγώνες του Δικεφάλου.

Είναι φανερό ότι σε αυτή την ποδοσφαιρική φιλοσοφία κεντρικό ρόλο έχουν οι φουλ μπακ, οι παίκτες που παίζουν πλάγια και έχουν την ευθύνη όλης της πλευράς.

Μετά από ένα επιτυχημένο διάστημα όπου παίκτες σαν τον Κίτσιου, τον Κωνσταντινίδη, τον Ροντρίγκεζ, ακόμη και τον Μακ, σε λιγότερα ματς τον Λέοβατς, ακόμη και τον Κοροβέση σε ένα παιχνίδι, τα έχουν πάει αρκετά καλά, τώρα τα προβλήματα έχουν σωρευτεί σε αυτές τις θέσεις και δημιουργείται ζήτημα.

Ο Κωνσταντινίδης θα επιστρέψει σε ένα μήνα. Ο Κίτσιου μάλλον θα χάσει 15 μέρες. Ο Λέοβατς επιστρέφει αλλά χρειάζεται προσοχή. Πρόκειται για τρεις πιο αμυντικογενείς παίκτες που είναι περισσότερο μπακ, σε αντίθεση με Ροντρίγκεζ, Μακ που είναι εξτρέμ.

Για τον ΠΑΟΚ ακολουθούν οι αγώνες με Ηρακλή, Κράσνονταρ και Παναθηναϊκό, σε έναν ακόμη δύσκολο κύκλο αναμετρήσεων.

Αν ο Λέοβατς μπορεί να παίξει, τότε αυτό θα το κάνει σε ένα ή ενάμισι παιχνίδι. (Και αυτό δεν είναι βέβαιο για τον Κροάτη).

Για τα άλλα ματς τι μπορεί να γίνει; Θα παίξει ο ΠΑΟΚ με δύο εξτρέμ στα άκρα, τύπου Μακ-Ροντρίγκεζ; Θα εμπιστευτεί μετά από καιρό τον Κοροβέση; Θα δοκιμάζει άλλη λύση τύπου Τζαβέλλα; Ο Σκόνδρας άραγε μπορεί να δοκιμαστεί; Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που θα προκύψουν τις επόμενες μέρες, σε αγώνες όπου ο ΠΑΟΚ δύσκολα μπορεί να ρισκάρει και να παίξει φουλ επίθεση, έχοντας ως φουλ μπακ δύο εξτρέμ…

* Η μαγνητική του Κίτσιου γίνεται αύριο και μακάρι να έχει αποφύγει τα χειρότερα, σε ένα σημείο όπως η γάμπα που είναι από τα πιο ύπουλα.

* Μετά τον Κάτσε και οι Μακ-Σάμπο θα είναι στο Euro. Ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους και σίγουρα έχουν τεράστιο κίνητρο να κάνουν καλή σεζόν.

Αν τα καταφέρουν Σουηδοί, Κροάτες ακόμη και οι Βόσνιοι του Τσίμιροτ (και αυτός θα έχει τεράστιο όφελος να προσπαθήσει), μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει αρκετούς παίκτες στην διοργάνωση. Η UEFA δίνει στους συλλόγους αρκετά λεφτά για την συμμετοχή τους, αλλά για τον ΠΑΟΚ θα είναι πολύ μεγαλύτερο το όφελος της ανάδειξής τους και των εμπειριών που θα συλλέξουν

Comments

Trending