ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Έγινε και το έκτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο μέσα στο σπίτι του. Καμία έκπληξη! Τα αναμενόμενα είδαμε… Ίσως και κάτι καλύτερο από τα αναμενόμενα.

Published

on

Για να κάνεις κριτική στον ΠΑΟΚ του 2014 πρέπει να ξέρεις…ποιος είναι αυτός ο ΠΑΟΚ και από ποια βάση ξεκινάει. Πολλοί από όσους απογοητεύονται μέχρι τώρα από το ρόστερ και τα φιλικά, δεν έχουν ακόμη την αίσθηση και την συνείδηση για τι πράγμα μιλάνε.

 

Πριν πάμε στο παιχνίδι με τη Νάπολι όπου η εικόνα αυτού του ΠΑΟΚ του 2014 ήταν ικανοποιητική, ας θέσουμε μία ερώτηση:

 

«Είναι δυνατόν μία ομάδα που έχασε ή άφησε οκτώ βασικούς-ποιοτικούς παίκτες και χτίζεται εκ νέου από την αρχή, με το μισό μπάτζετ απ’ ότι τελείωσε την περασμένη χρονιά, να είναι έτοιμη, δυνατή, καλή, να έχει ομοιογένεια και να παρουσιάζεται ανταγωνιστική μέσα στο σπίτι αυτής της Νάπολι;»

 

Αλήθεια τι περίμενε να δει κάποιος από αυτόν τον ΠΑΟΚ στις 2 Αυγούστου; Ακόμη παραπέρα: Τι περιμένει να δει από αυτό τον ΠΑΟΚ στις 21 Αυγούστου; Απλά είναι τα πράγματα…

 

Στην βασική ερώτηση… «γιατί να παρθεί αυτή η απόφαση, να ξεκινήσει έτσι ο ΠΑΟΚ, με τόσες αλλαγές και με αυτά τα οικονομικά δεδομένα…» θα περιμένετε απάντηση από… τον ιστορικό του μέλλοντος. Γιατί κατά το παρόν, ο ΠΑΟΚ παραμένει μουγκός. Ντρέπονται –μάλλον- να πουν γιατί αποφάσισαν ότι αποφάσισαν…

 

Κόντρα στην Νάπολι λοιπόν είδαμε –σχεδόν- ότι περιμέναμε.Μία πολύ καλή ομάδα με συνέχεια από πέρυσι να εμφανίζεται ανώτερη στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου και να εκμεταλλεύεται τα λάθη των αντιπάλων, όπως έκανε και στο τέλος του αγώνα.

 

Είδαμε όμως και μία αντίδραση από αυτό το νέο ΠΑΟΚ. Και στα δύο ημίχρονα μετά το 25-30 είδαμε και τον αντίπαλο των Ιταλών μέσα στο γήπεδο. Με αυτά τα λίγα που μπορούσε να κάνει δημιουργικά. Ήταν θετική έκπληξη η μίνι κυκλοφορία μπάλας στο κέντρο και οι καλές φάσεις (με αποκορύφωμα του Κουλούρη και η διπλή με Μάρτενς-Αθανασιάδη) που δεν βγήκαν κατά τύχη.

 Είναι αυτό αρκετό; Η απάντηση έρχεται με ερώτηση:

 «Αυτό το σύνολο υπήρχε περίπτωση να κάνει κάτι παραπάνω την συγκεκριμένη χρονική στιγμή;»

 Αν όλα αυτά είναι επικίνδυνα ενόψει ευρωπαϊκών αγώνων;

 «Τώρα το καταλάβατε;»    

Comments

Trending