ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόλις το έκτο

Η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, σαφώς και δεν θεωρείται μία από τις παραδοσιακές μεγάλες δυνάμεις του κροατικού ποδοσφαίρου.

Published

on

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το ότι η μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της είναι η δεύτερη θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2012-2013, τη στιγμή που η ευρωπαϊκή της εμπειρία είναι ελάχιστη.

Το σημερινό παιχνίδι στην Τούμπα, θα είναι μόλις το έκτο για τους “μπλε” του Ζάγκρεμπ, με τους Κροάτες να μετρούν τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα προηγούμενα πέντε.

Τη σεζόν 2013-14, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, η Λοκομοτίβα αποκλείστηκε από την Ντινάμο Μινσκ λόγω των εκτός έδρας γκολ, μιας και μπορεί να κέρδισε στο Μινσκ με 2-1 αλλά ηττήθηκε στο Ζάγκρεμπ με 3-2.

Φέτος, οι Κροάτες κέρδισαν στην Ουαλία την Μπρόουτον με 3-1 και αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο Ζάγκρεμπ με σκορ 2-2, ενώ μία εβδομάδα πριν κατάφεραν – με την… βοήθεια και του ΠΑΟΚ – να πανηγυρίσουν εις βάρος του Δικεφάλου την τρίτη ευρωπαϊκή τους νίκη με σκορ 2-1.

Trending

Exit mobile version