ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Σημαντικό για μένα που έπαιξα στον ΠΑΟΚ»

Μεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Πορτογαλίας παραχώρησε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, το πρώτο μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε πριν από λίγο.

Published

on

Πιο συγκεκριμένα, ο νυν προπονητής της Πόρτο και πρώην τεχνικός αλλά και αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, μίλησε στην ιστοσελίδα “tribunaexpresso.pt”, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα δύσκολα παιδικά χρόνια του μετά τον θάνατο του πατέρα του σε τροχαίο δυστύχημα αλλά και τον θάνατο της μητέρας του η οποία βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, δύο χρόνια αργότερα. 

Κάνοντας εν συνεχεία μία αναδρομή στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Κονσεϊσάο αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από την Τούμπα, τονίζοντας: 

«Υπάρχει μια περίεργη ιστορία. Έφυγα από το Κουβέιτ τον Δεκέμβριο λύνοντας το συμβόλαιό μου και μπροστά μου υπήρχε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Ήμουν ελεύθερος μέχρι την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, ήθελα να καταλάβω ποια ομάδα θα μου έδινε τις ελάχιστες δυνατές συνθήκες για να τελειώσω την καριέρα μου με αξιοπρεπή τρόπο.

Σκέφτηκα να καθίσω άλλους έξι μήνες, αλλά στο μεταξύ, πέθανε κάποιος πολύ σημαντικός άνθρωπος της ελληνικής εκκλησίας (σ.σ. Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) και αυτό το γεγονός έδωσε παράταση 24 ωρών στην μεταγραφική περίοδο στην Ελλάδα. λόγω εθνικού πένθους. Μίλησα με ένα άτομο που επικοινώνησε με τον Φερνάντο Σάντος, και αυτός μου τηλεφώνησε. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και υπέγραψα στον ΠΑΟΚ, στον οποίο έμεινα τρία χρόνια. Μου άρεσε πάρα πολύ, υπήρχε ένταση, οι οπαδοί είναι παθιασμένοι, καμιά φορά βέβαια και υπερβολικοί” τόνισε χαρακτηριστικά ο Κονσεϊσάο, που ερωτηθείς για το επεισόδιο στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, απάντησε:

«Όταν πέταξα ένα αντικείμενο στην αντίπαλη κερκίδα; Ήμουν έτοιμος εκτελέσω ένα κόρνερ, όταν μου έριξαν διάφορα αντικείμενα. Ρολά χαρτιών, μπουκάλια και άλλα. Αποβλήθηκα, αλλά δεν υπήρξε κάποια τιμωρία για το κλαμπ του οποίου οι οπαδοί πετούσαν αντικείμενα. Αλλά είναι Ελλάδα. Ήταν σημαντικό το ότι στο τέλος της καριέρας μου έπαιξα για τον ΠΑΟΚ, αυτό πυροδότησε το πάθος μου».

Comments

Trending