ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άντερλεχτ η πέμπτη

Η προϊστορία του ΠΑΟΚ με τους Βέλγους

Published

on

Η Άντερλεχτ ξεπέρασε το «εμπόδιο» της Χάμαρμπι και θα βρεθεί στον «δρόμο» του ΠΑΟΚ, στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι «Μωβ» θα είναι η πέμπτη ομάδα του Βελγίου που θα αντιμετωπίσει ο Δικέφαλος. Σε σύνολο 10 αγώνων οι ασπρόμαυροι έχουν απολογισμό 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Η αρχή έγινε το μακρινό 1967-1968 για το Κύπελλο Εκθέσεων. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την «Royal Football Club de Liege. Οι Βέλγοι είχαν επιβληθεί με 2-0 στη Λιέγη και 2-3 στην Τούμπα.

Το 1991, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, η κληρωτίδα έφερε την ισχυρή Μαλίν, με το πρώτο ματς στην Τούμπα να λήγει ισόπαλο με σκορ 1-1.  Στον επαναληπτικό, ο ΠΑΟΚ πήρε «επική» πρόκριση, με το γκολ του Μπορμπόκη.

Επόμενος αντίπαλος η Κλαμπ Μπριζ, τη σεζόν 2010-2011, στους ομίλους του Europa League. Αμφότερες εκείνες οι αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες 1-1.

Τη Γάνδη αντιμετώπισε ο Δικέφαλος στους 16 του Conference League, με τους ασπρόμαυρους να επικρατούν με 1-0 στην Τούμπα, και 1-2 στο Βέλγιο.

Τελευταία χρονικά «κόντρα» ήταν αυτή απέναντι στη Κλαμπ Μπριζ, για τους 8 του Conference League. Η ομάδα από τις «Κάτω Χώρες» είχε πάρει την πρόκριση με δύο νίκες. 1-0 εντός έδρας και 0-2 στην Τούμπα.

 

Trending

Exit mobile version