ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντεμπούτο με νίκη!

Η πρώτη εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και η πρώτη επιτυχία, σαν σήμερα πριν από 61 χρόνια…

Published

on

15 Σεπτεμβρίου 1965. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από 61 χρόνια.

Εν μέσω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας την αυστριακή Βίνερ για ο Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων, διοργάνωση που αποτέλεσε τον προπομπό του Κυπέλλου UEFA.

Στο παιχνίδι που έλαβε χώρα στο Καυτανζόγλειο καθώς στην Τούμπα δεν υπήρχαν προβολείς, ο Δικέφαλος φτάνει στη νίκη με 2-1 μπροστά σε 20 χιλιάδες φίλους του, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 62΄ με κεφαλιά του Χοφ, αλλά τον Γιώργου Κούδα να ισοφαρίζει στο επόμενο λεπτό με κεφαλιά ύστερα από ασίστ του Μήτρακα και τον Μουρατίδη να “γράφει” στο 75΄ με σουτ το τελικό σκορ!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μουσεμελίδης, Μητράκας, Θεοφανίδης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης, Συμεωνίδης, Κούδας, Αφεντουλίδης, Αποστολίδης.

Trending

Exit mobile version