ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Κάτι παραπάνω από ένας αρχηγός!

Γυάλιζε το μάτι του. Δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ο ΠΑΟΚ θα έφευγε με κάτι λιγότερο από το τρίποντο από το Αγρίνιο.

Published

on

Με ένα απίστευτο γκολ, που είναι σίγουρα το γκολ της χρονιάς, ήταν αυτός που έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τον Μάτος τρία λεπτά μετά να ολοκληρώνει την επική ανατροπή.

Κυρίες και κύριοι, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια! Ο αρχηγός, ήταν και πάλι αυτός που πήρε… από το χέρι την ομάδα και την οδήγησε σε ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο, πέντε στροφές πριν το φινάλε. Ένα ακόμη σημαντικό βήμα, προς τον μεγάλο στόχο, που συνεχώς είναι πιο κοντά.

Ο Πορτογάλος “ζύγισε” το πόδι του, έπιασε ένα απίστευτο σουτ, έστειλε την μπάλα στην εστία του Γιαννακόπουλου και ξέσπασε. Χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του, όσων κατάφεραν να συνέλθουν… γρήγορα μετά το γκολ.

“Θα ήθελα να είναι… γιος μου”

“Καταλαβαίνουμε τι κάνει, ξέρουμε τι κάνει η ομάδα που έχει κάνει δύο φανταστικές σεζόν. Δεν είναι μόνο η φετινή. Ο Βιεϊρίνια, είναι ένας φανταστικός παίκτης, ένας φανταστικός άνθρωπος, μία τρομερή προσωπικότητα. Αν μπορούσα θα τον έπαιρνα σπίτι μου για γιο!”.

Αυτά ήταν τα λόγια του Λουτσέσκου, μιλώντας για τον αρχηγό. Άλλη μία φορά, που ο Ρουμάνος τον αποθέωσε δημοσία -και πως να μην το κάνει άλλωστε- ενώ οι δύο τους είχαν ένα ξεχωριστό τετ α τετ στο φινάλε του αγώνα.

“Ένας μεγάλος ηγέτης μέσα στο γήπεδο”

“Το ξέρουμε ότι μπορεί να το κάνει. Το κάνει συνέχεια στις προπονήσεις και έχει δοκιμάσει τα πόδια του πολλές φορές μέσα στα παιχνίδια. Έτσι και σήμερα και έβαλε αυτό το μεγάλο γκολ. Αυτό το γκολ μας έδωσε και τη δύναμη και για το δικό για να έρθει η ανατροπή.

Για εμάς είναι ο σημαντικότερος παίκτης μας, είναι ο αρχηγός μας και το παράδειγμα μέσα στις προπονήσεις και στους αγώνες. Είναι ένας μεγάλος ηγέτης μέσα στο γήπεδο και αυτό φαίνεται σε κάθε του ενέργεια”.

Η σειρά του Λέο Μάτος να τον αποθεώσει. Τον έχει ζήσει, τον ξέρει και τα λόγια του δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Ο Βραζιλιάνος “υποκλίθηκε” στον αρχηγό για την παρουσία του τόσο εντός, όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

“Πρέπει να είσαι τρελός…”

“Πρέπει να είσαι τρελός για να σουτάρεις από εκεί…”.

Ο αρχηγός σκοράρει και τρέχει στον πάγκο. Ο Τσούμπα Ακπόμ έχει μείνει “παγωμένος”, πιάνει το κεφάλι του και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι γκολ έβαλε πάλι ο Πορτογάλος, ενώ δευτερόλεπτα μετά τρέχει κι αυτός και πανηγυρίζει μαζί με τους υπόλοιπους.

Το σχόλιο του; Απόλυτα χαρακτηριστικό.


Comments

Trending