ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και πως να χάσει (video)

16 Σεπτεμβρίου 1997. Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από 2 χρόνια. Ο αναγεννημένος ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την… πολυδιαφημισμένη Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και γράφει ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του.

Published

on

Σε μία Τούμπα που κυριολεκτικά… έβραζε από τις εκδηλώσεις 30 και πλέον χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος υποδέχεται την Άρσεναλ στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, προερχόμενος από την πρόκριση εις βάρος της Σπάρτακ Τρνάβα. 

Με την Άρσεναλ να μην έχει στις τάξεις της τον Ντένις Μπέργκαμπ λόγω της… φοβίας του Ολλανδού για τα αεροπλάνα αλλά να παρατάσσει στο χορτάρι την άμυνα της Εθνικής Αγγλίας αλλά και τους Πετί, Βιεϊρά, Όφερμαρς, Πάρλορ, Ανελκά και Ράιτ, ο ΠΑΟΚ ήταν στα χαρτιά το απόλυτο αουτσάιντερ.

Με τους ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη ωστόσο να επιδεικνύουν απίστευτη θέληση και αυταπάρνηση, ο Δικέφαλος έφτασε στη νίκη με 1-0 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση που επιτεύχθηκε δύο εβδομάδες αργότερα στο Χάιμπουρι με το ιστορικό γκολ του Ζήση Βρύζα, με τη δύναμη εκείνης της Άρσεναλ να αποδεικνύεται από το γεγονός πως το φινάλε της σεζόν 1997-98 τη βρήκε να πανηγυρίζει το νταμπλ στην Αγγλία.

Το “χρυσό” γκολ για τον ΠΑΟΚ πέτυχε στο 67΄ ο Κώστας Φρατζέσκος με υποδειγματικό πλασέ ύστερα από ασίστ του Αχιλλέα Ζαφειρίου…

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Νάγκμπε (74′ Βελλής), Φραντζέσκος, Βρύζας (59′ Καπετανόπουλος), Τουρσουνίδης (71΄Σιδηρόπουλος), Ζουμπούλης.

Αρσεναλ (Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντερμπερν, Άνταμς, Μπουλντ, Πετί, Βιεϊρά, Όφερμαρς (70′ Μπόα Μόρτε), Πάρλορ (70′ Πλατ), Ανελκά (80′ Ρεχ), Ράιτ.

Comments

Trending