ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
44 χρόνια πίσω…
Μετά τη χθεσινή ήττα από την Βόρεια Ιρλανδία με… κάτω τα χέρια, η Εθνική έχει μόλις έναν βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές στη συγκομοιδή της.
Επίδοση, που από τη μία έχουν μειώσει κατά πολύ τις πιθανότητές της για πρόκριση στο Euro 2016 και από την άλλη συνιστά το χειρότερο ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από το 1970!
Τότε, που στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1972, η Εθνική είχε επίσης έναν βαθμό στα τρία πρώτα παιχνίδια της, έχοντας αναδειχθεί ισόπαλη 1-1 με τη Μάλτα και γνωρίζοντας την ήττα από Ελβετία (1-0) και Αγγλία (3-0).
Δύο χρόνια αργότερα δε, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ του 1974, η Εθνική είχε ξεκινήσει με τρεις ήττες στα τρία πρώτα παιχνίδια της, χάνοντας εκτός έδρας από την Ισπανία (3-1) και δύο φορές από τη Γιουγκοσλαβία (1-0, 3-2).
Ο Γιώργος Σαρρής βέβαια, είχε χθες… εικοσάλεπτο τετ α τετ με τον Κλαούντιο Ρανιέρι και του εξέφρασε τη διάθεσή του να τον στηρίξει. Έτσι, στις 14 Νοεμβρίου στο “Γ. Καραϊσκάκης”, η Εθνική θα υποδεχθεί τα Νησιά Φαρόε με τον Ιταλό στον πάγκο της, που έχει την ευκαιρία να γραφτεί με… χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε περίπτωση νέας αποτυχίας.