ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Οι μεταγραφές και ο ΠΑΟΚ που έχει τα λεφτά για να κρίνει αυτά τα "παιχνίδια"

Published

on

Διαβάσατε και ακούσατε σήμερα τις δηλώσεις του Λούμπος Μίχελ για την ομάδα, την προετοιμασία, τις μεταγραφές, την πώληση Μακ και ότι ακολουθήσει με την ενίσχυση του ΠΑΟΚ.

Το ότι η πλειοψηφία δείχνει να έχει καταλάβει το επιχείρημα (έστω και αν κάποιοι δεν το αποδέχονται)… «ο Μακ πουλήθηκε γιατί έπιασε ταβάνι και εμείς ορίσαμε ένα ποσό το οποίο τελικά το εισπράττουμε, γι’ αυτό πάει στη Ζενίτ» είναι ένα θετικό γεγονός. Ο ΠΑΟΚ πήρε την απόφαση, την εξήγησε, εκτίμησε για το ποσό αυτό και αφού γνωστοποιήθηκαν-εξηγήθηκαν όλα τα δεδομένα, προχωράει γι’ άλλα.

Ότι και να «λέμε» την πολιτική και τη στρατηγική της ομάδας η ΠΑΕ την ορίζει και φυσικά δεν θα κάνει γκάλοπ ούτε για τις αποφάσεις της, ούτε για το ύψος του ποσού που θα πουλήσει τον κάθε Μακ, ή που θα αγοράσει τον κάθε Βαρέλα.

Σου λέει: «Εγώ πίστευα ότι για τον Βαρέλα ότι δεν έπρεπε να δώσουμε δύο εκατομμύρια ευρώ. Τώρα στο ένα, η τιμή είναι καλή». Άρα… Δεν πάτε να λέτε εσείς ότι θέλετε… Και εσύ ο Μπεκάλι και όλοι οι άλλοι… γύρω-γύρω.  «Εμείς καθορίζουμε τους όρους…».  

Ο ΠΑΟΚ που έχει τα λεφτά (δεν πιέζεται δηλαδή από μία ανάγκη επιβίωσης για να πάρει τέτοιες αποφάσεις) θέλει και να ελέγχει την κατάσταση…  (Αυτός είναι ο στόχος που πάντα θα είναι πιο εφικτός αν έχει μαζί σου και τον… κάθε παίκτη).

Είπε και κάτι άλλο ο Μίχελ: «Να ξέρετε του χρόνου αν είμαι εγώ εδώ, δεν θα κάνουμε πολλές μεταγραφές». Ε, βέβαια! Πώς θα φτιάξεις σύνολο και κορμό και θα έχεις συνέχεια ως ομάδα, όταν αλλάζεις κάθε σεζόν  (καλοκαίρι και χειμώνα) 11 παίκτες; (Αυτός είναι ο Μέσος Όρος των τελευταίων ετών).

Αναφορικά με τον αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει άλλον παίκτη μπροστά (είτε αυτός λέγεται αντικαταστάτης του Μακ, είτε βαφτιστεί… περεταίρω ενίσχυση, είτε κίνηση υπέρβασης, είτε δώρο του Σαββίδη) νομίζουμε ότι αυτά που τώρα «λέγονται», θα διαφοροποιηθούν τον Αύγουστο. Όπως διαφοροποιήθηκαν και όσα «λέγονταν» για τον Βαρέλα και τα στόπερ. Γιατί… άλλο τι λες και άλλο τι πιστεύεις και τι πρέπει να κάνεις, τη στιγμή που πρέπει να το κάνεις…   

Και κάτι άλλο σχετικό… Ακόμη και αυτό το 30% στα δικαιώματα του Λούκας που έβαλε ο ΠΑΟΚ, τώρα δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο μέλλον αυτής της υπόθεσης. Αυτό το ποσοστό θα κρίνει τελικά την μεταγραφή μια και θα καθορίσει το ποσό που θα ζητήσει η Λα Κορούνια. 

* Κατά τα άλλα σήμερα μάθαμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν πήρε σε πρώτη φάση την τηλεοπτική άδεια στη διαδικασία που εφαρμόζει για πρώτη φορά η πολιτεία.

Και εμείς που “ξέραμε” ότι… «τον Σαββίδη τον έχει βοηθήσει ένα κομμάτι της Κυβέρνησης και θα πάρει σίγουρα άδεια»; Έτσι λέγονταν, έτσι γράφονταν και έτσι κατήγγειλαν πολλοί και διάφοροι…

Θα έχει πάντως και μία δεύτερη ευκαιρία μέσω της ένστασης που καταθέτει.

Comments

Trending