ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είμαστε πρόβατα επί σφαγή»

Σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός, σε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, παίρνει την ομάδα και φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις του ανεκδιήγητου Καραμάνη…

Published

on

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1990, ο Βοιωτός διαιτητής Καραμάνης στην κυριολεξία τα έβλεπε όλα… πράσινα. στον αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Στο 73` και ενώ το σκορ ήταν ήδη 3-0 υπέρ των γηπεδούχων έπειτα από… όργια, ο Καραμάνης απέβαλε τους Μαγκντί και Σκαρτάδο, ανάβοντας το φυτίλι για την επερχόμενη έκρηξη.

Ο αείμνηστος Θωμάς Βουλινός κατέβηκε από τα επίσημα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, μάζεψε τους παίκτες δίπλα του και τους διέταξε να αποχωρήσουν. Κατά την αποχώρηση, ο αγανακτισμένος Μαγκντί δήλωνε ότι «αυτός ο διαιτητής δεν ξέρει… τίπουτα».

Στα αποδυτήρια έγιναν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιώργο Βαρδινογιάννη να προσπαθεί να μεταπείσει τον Βουλινό και τον τελευταίο να δηλώνει ότι «ο ΠΑΟΚ ήρθε στο ΟΑΚΑ για να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε πρόβατα επί σφαγή».

Η κίνηση του ΠΑΟΚ χειροκροτήθηκε από πολλούς, καθώς ο αγώνας ήταν παρωδία. Ωστόσο, η τιμωρία για τον Δικέφαλο ήταν μηδενισμός στον συγκεκριμένο αγώνα, αφαίρεση τριών βαθμών και πέντε αγωνιστικές χωρίς θεατές στην Τούμπα.

Comments

Trending