ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν τον σταματά κανείς!

Μπορεί η Ξάνθη να έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, προηγούμενη στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, αλλά οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν τρόπο να ανατρέψουν τα δεδομένα και να φύγουν από το παιχνίδι νικητές.

Published

on

O «Δικέφαλος» είδε νωρίς την Ξάνθη να δείχνει τις επιθετικές διαθέσεις της, με τον Κάστρο να απειλεί με σουτ τον Κάστρο μόλις στο 5’ και τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει τον κίνδυνο.

Στο 12’ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει, με τον Πρίγιοβιτς να παίρνει την κεφαλιά εντός μεγάλης περιοχής, κερδίζοντας κόρνερ.

Στο 16’ ο Πασχαλάκης άνοιξε το κοντρόλ σε επιστροφή της μπάλας που του έγινε, με την Ξάνθη να το εκμεταλλεύεται και τον Γέντρισεκ στη συνέχεια της φάσης να νικάει με σουτ τον Έλληνα τερματοφύλακα του «Δικεφάλου».

 Το γκολ αυτό «πάγωσε» τον ΠΑΟΚ, με τους «ασπρόμαυρους» να αργούν να βγάλουν μία αξιόλογη φάση, καθώς μόλις στο 30’ ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά πάσα μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά, έστρωσε στον Ελ Καντουρί, ο οποίος με νέα κεφαλιά είδε τον Ζίφκοβιτς να απομακρύνει ενστικτωδώς.

Στο 36’ ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, την κορυφαία του στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Μαουρίσιο με κεφαλιά από την… καρδιά της άμυνας της Ξάνθης έστειλε την μπάλα πρώτα στο χορτάρι και στη συνέχεια στο αριστερό δοκάρι του Ζίφκοβιτς.

Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο σκόρερ Γέντρισεκ βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, σχεδόν στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Μαουρίσιο και πάλι απείλησε με κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης, μετά από εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να πιέσει από νωρίς, βλέποντας την Ξάνθη να κλείνει καλά τους διαδρόμους.

Στο 55′ ο Δικέφαλος είχε και δεύτερο δοκάρι σε κεφαλιά του Βαρέλα μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια, με την τύχη να δείχνει ότι δεν είναι με το μέρος του.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ελ Καντουρί δεν μπόρεσε με κεφαλιά εξ επαφής να νικήσει τον Ζίφκοβιτς, όντας άστοχος.

Στο 59′ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έδιωξε μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια.

Στο 68′ οι Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ που μπήκαν ταυτόχρονα ως αλλαγή, συνεργάστηκαν με τον Ουκρανό να βγάζει σέντρα από τα δεξιά και τον Ολλανδό με κεφαλιά-λόμπα να πετυχαίνει ένα φοβερό τέρμα. 

Η Ξάνθη προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το γκολ της οριστικής ανατροπής.

Στο 85′ ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το φάουλ και… σέρβιρε στον Κουλούρη, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 2-1 και… λύτρωσε την ομάδα του. 

Στις καθυστερήσεις ο Πρίγιοβιτς μετά από ατομική ενέργεια και σουτ απείλησε τον Ζίφκοβιτς, αλλά ο τερματοφύλακας των Ακριτών το έβγαλε κι αυτό.

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το γκολ της Ξάνθης, κέρδισε με 2-1 και συνεχίζει την πορεία του, περιμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την τύχη του ντέρμπι με την ΑΕΚ, την ώρα που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και έμεινε πίσω 4 πόντους.

Μπείτε παρακάτω στο live του PAOK24 κι ενημερωθείτε για όσα έγιναν στο σημερινό παιχνίδι.

*Οι χρήστες συσκευών με λογισμικό Android πατήστε ΕΔΩ.

Comments

Trending