ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάτια παντού

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο φαίνεται πως το τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ οργανώνεται καλύτερα, στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Published

on

Σε αυτό το πλαίσιο, άνθρωποι του Δικεφάλου παρακολούθησαν αρκετά διεθνή παιχνίδια τις τελευταίες ημέρες, με το ρεπορτάζ του Σταύρου Κόλκα στην εφημερίδα “Metrosport” να αναφέρει:

Ο ΠΑΟΚ είναι ίσως η ομάδα με τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική τεχνογνωσία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όμως είναι αλήθεια ότι τα δύο πρώτα χρόνια της παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στην ηγεσία της ΠΑΕ ουσιαστικά, τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα έπρεπε στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Καθυστέρηση, κακό σκάουτινγκ, πολλές γνώμες, τρυπήματα από …συμβούλους του μεγαλομετόχου, παιχνίδια συμφερόντων από τα ΜΜΕ, δημιούργησαν μία κακή λειτουργία της ομάδας στο θέμα της ενίσχυσής της και όχι μόνο.

Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει εντυπωσιακά. Ο ΠΑΟΚ κινείται σε πολλά μήκη και πλάτη της Ευρώπης και σύντομα θα είναι παντού.

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο παρακολούθησε αρκετά παιχνίδια στα οποία αγωνίζονταν χώρες που οι αγορές τους είναι προσιτές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να γίνουμε κατανοητοί, άνθρωπος του ΠΑΟΚ παρακολούθησε το Βουλγαρία – Κροατία 0-1 που έγινε στις 10 Οκτωμβρίου, άλλος άνθρωπος του ΠΑΟΚ παρακολούθησε το Ρουμανία – Ουγγαρία που έληξε 1-1 στις 11 Οκτωβρίου και ένας τρίτος άνθρωπος του ΠΑΟΚ παρακολούθησε το Λευκορωσία – Σλοβακία 1-3 που έγινε στις 12 Οκτωβρίου.

Όχι πως ήταν τα μοναδικά που υπήρχε άνθρωπος της ΠΑΕ, όμως αυτά ήταν τα πλέον ενδεικτικά για τις ομάδες που η ΠΑΕ παρακολουθεί ελπίζοντας να βρει παίκτες που μπορούνε να τον αλλάξουν επίπεδο.

Βέβαια το κριτήριο παρακολούθησης δεν αφορά μόνο παίκτες από χώρες που δεν κοστολογούνται ακριβά. Υπάρχει και η παρακολούθηση ομάδων που έχουν αρκετούς παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους το επόμενο καλοκαίρι.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη έτοιμη τη λίστα όλων των παικτών που τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι και πάνω σε αυτή γίνεται αρκετά μεθοδική δουλειά για να μπορέσει να παρακολουθήσει όλες τις περιπτώσεις που αξίζουν. Κάτι το οποίο είχε γίνει και στο παρελθόν, όμως όχι στα τωρινά επίπεδα.

Εννοείται πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει ολοκληρώσει το έργο του σε επίπεδα οργάνωσης. Απομένουν συγκεκριμένες κινήσεις που θα φέρουν την ΠΑΕ σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις σκέψεις που υπάρχουν στη ΠΑΕ, οι επιλογές είναι δύο. Ή να προχωρήσουν σε προσλήψεις σκάουτ σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη που υπάρχει ποδόσφαιρο ή να συνάψουν συμφωνίες με εταιρίες εκπροσώπησης παικτών οι οποίες θα έχουν την υποχρέωση να παρακολουθούν αλλά και να προτείνουν παίκτες και από άλλα γραφεία. Κάτι που υπάρχει δυνατότητα να συμβεί και δεν θα είναι πρώτος ο ΠΑΟΚ που θα κάνει κάτι τέτοιο.

Για να προχωρήσει αυτή η ιστορία, θα πρέπει πρώτα απ όλα να αποφανθεί η SportFive η εταιρία που συνεργάζεται ο ΠΑΟΚ σε οργανωτικό επίπεδο.

Ο ΠΑΟΚ έχει θέσει το ερώτημα στην συγκεκριμένη εταιρία και περιμένει την έρευνά της έτσι ώστε να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις. Αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει, αφού η υπόθεση οργάνωσης του τμήματος βρίσκεται στη τελική της φάση.

Comments

Trending