ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν

Ήταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα… Η Ελλάδα προηγήθηκε κι έδειξε να κάνει το πρώτο βήμα, ωστόσο η Τσεχία έκανε την ανατροπή και στο φινάλε "σφράγισε" την πρόκριση, παίρνοντας αυτή το εισιτήριο για τα τελικά του Euro που θα διεξαχθεί στην Αρμενία.

Published

on

Η Εθνική Νέων του Γιάννη Γκούμα, δεν κατάφερε να πάρει την 1η θέση στον όμιλο του Elite Round μετά την ήττα της με 3-1 από την Τσεχία, που ήταν κι αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η “γαλανόλευκη”, μετά τη νίκη της κόντρα στην Αγγλία μέσα στο… σπίτι της, έδειχνε να είναι το φαβορί και σήμερα ήθελε νίκη με την Τσεχία, προκειμένου να πάρει απευθείας το εισιτήριο, ενώ εκ του αποτελέσματος με την Αγγλία να αναδεικνύεται ισόπαλη με 2-2 με τη Δανία, φάνηκε ότι θα της αρκούσε και η ισοπαλία!

Από πλευράς ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι ξεκίνησαν βασικοί οι Λύρατζης, Διαμαντής, Τσαούσης, Τσιγγάρας και Γαϊτανίδης, ενώ ως αλλαγές πέρασαν ο Μιχαηλίδης και ο Γκαργκαλατζίδης.

Τι έγινε στο παιχνίδι

Η Ελλάδα ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 10ο λεπτό, με τον Εμμανουηλίδη να ανοίγει το σκορ μετά από ασίστ του Σέχου, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Λύρατζης έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0.

Το σύνολο του Γιάννη Γκούμα είχε τον έλεγχο, ωστόσο οι Τσέχοι βρήκαν την “απάντηση” που έψαχναν και στο 27′ έκαναν το 1-1, με τον Ζλατοχλάβεκ.  Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1 να παραμένει, την ώρα που λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους στο άλλο παιχνίδι, η Δανία έκανε το 1-0 επί της Αγγλίας κι όλα έμοιαζαν ιδανικά για την Ελλάδα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη φάση για την Ελλάδα, με τον Λύρατζη να… αγγίζει το 2-1 στο 50′, ενώ η Τσεχία είχε δοκάρι με τον Μίκα στο 54′. Οι Τσέχοι ήταν αυτοί που πήραν τα ηνία του αγώνα, πίεσαν τη “γαλανόλευκη” και στο 61′ πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Χεζούσκι μετά από ασίστ Ζλατοχλάβεκ.

Δύο λεπτά αργότερα, η Αγγλία ισοφάρισε τη Δανία, ενώ στο 71΄του άλλου αγώνα, οι Δανοί έκαναν το 2-1 και εκεί, η Ελλάδα ήθελε το γκολ της ισοφάρισης για να πάρει το “χρυσό” εισιτήριο, με την Αγγλία να… “απαντά” για το 2-2 με τον Γκουεχί και να δυσκολεύει εκ νέου τα πράγματα.

Η αγωνία μεγάλωνε για τη “γαλανόλευκη”, που είχε και δοκάρι στο 77′ με τον Τσαούση, ενώ στο 86′ η Τσεχία κέρδισε πέναλτι, με τον Κεπλ να αστοχεί.

Τα πάντα τελείωσαν στο 95ο λεπτό, με την Τσεχία να κερδίζει και δεύτερο πέναλτι και τον Χέιντερνεϊχ να κάνει το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ και σε συνδυασμό με το 2-2 των Άγγλων με τους Δανούς, έδωσε το εισιτήριο για το Euro στην Τσεχία.

ΤΣΕΧΙΑ: Κόβαρ, Μίκα, Χαϊντενραϊχ, Ζίμα, Φουκάλα, Σλαμένα (80′ Σολίλ), Ματσάτσεκ, Όστρακ (45+5′ Χεζούσκι), Σουλτς, Κονοπάσεκ (78′ Χόνιγκ), Ζλατοχλάβεκ (62′ Κλεπλ).

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης (31′ Μανδάς), Λύρατζης, Αντζουλάς (69′ Μιχαηλίδης), Διαμαντής, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Μπότος, Μελιόπουλος (39′ Νεοφυτίδης), Γαϊτανίδης (69′ Γκαργκαλατζίδης), Εμμανουηλίδης, Σέχου.

Η εικόνα του ομίλου:

Τσεχία 6
Ελλάδα 4
Αγγλία 4
Δανία 2

Comments

Trending