ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φωνάζει παρών

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης αποτελεί έναν από τους πιο φέρελπις νεαρούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του, με τον 20χρονο άσο του «Δικεφάλου» να διακρίνεται τόσο για τα αγωνιστικά του χαρίσματα όσο και για την ισχυρή προσωπικότητα του παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Published

on

Για τον Κωνσταντινίδη η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν δεν ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο, με την ατυχία να του χτυπάει την πόρτα πολύ νωρίς, καθώς στια αρχές Αυγούστου στο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΚΠΡ στο Λονδίνο υπέστη ολική ρήξη έξω μηνίσκου στο αριστερό πόδι.

Ο συγκεκριμένος τραυματισμός έκοψε τη φόρα του νεαρού παίκτη του «Δικεφάλου», καθώς χρειάστηκε να κάνει επέμβαση για να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί 1,5 μήνα για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Με τον Σκόνδρα σε εκείνο το χρονικό διάστημα να έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα και τον Κίτσιου να μοιάζει ως η αμέσως επόμενη λύση για το δεξί άκρο της άμυνας, ο Κωνσταντινίδης άργησε πολύ να πάρει την ευκαιρία του από τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Στο μεσοδιάστημα, με τον ποδοσφαιριστή να μην αγωνίζεται και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να πλησιάζει, μερίδα του Τύπου λανθασμένα παρουσίασε ως τελειωμένο τον δανεισμό του παίκτη σε άλλη ομάδα, προκειμένου να πάρει παιχνίδια, χωρίς ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να έχει ενημερωθεί για το οτιδήποτε, είδηση που στη συνέχεια αποδείχθηκε αναληθής στην πράξη, αποτελώντας ωστόσο ακόμα ένα «πλήγμα» στην ψυχολογία του.

Όσο άτυχος στάθηκε ο Κωνσταντινίδης στο φινάλε της καλοκαιρινής προετοιμασίας τόσο τυχερός ήταν στο παιχνίδι Κυπέλλου του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κέρκυρα, στο οποίο παρότι αρχικά ήταν εκτός αποστολής, οι επιβαρυμένες αιματολογικές εξετάσεις του Κίτσιου, έκαναν τον Αναστασιάδη να αλλάξει τελευταία στιγμή άποψη και να δώσει φανέλα βασικού στον νεαρό παίκτη.

Ο 20χρονος δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες στην λευκή ισοπαλία του «Δικεφάλου» στην Κέρκυρα, η οποία σήμαινε τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας, αρπάζοντας την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά και φωνάζοντας παρών με την αγωνιστική του παρουσία.

Έκτοτε ο Κωνσταντινίδης αγωνίστηκε σε 5 αγώνες της Super League, 4 ως βασικός και 1 ως αλλαγή, δικαιολογώντας σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις την επιλογή του προπονητή του με την καλή απόδοση του.

Πρόκειται για ακόμα έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και έχει περάσει το κατώφλι της πρώτης ομάδας, έχοντας ως μεγάλο στόχο στην καθιέρωση του στον «Δικέφαλο», δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις υποδομές των «ασπρόμαυρων».

Comments

Trending