ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Αγγλία – Ιράν: Ανάλυση και προγνωστικά

Το Μουντιάλ 2022 έκανε σέντρα και η πρώτη αναμέτρηση του 2ου ομίλου είναι το Αγγλία – Ιράν.

Published

on

Το Μουντιάλ 2022 έκανε σέντρα και η πρώτη αναμέτρηση του 2ου ομίλου είναι το Αγγλία – Ιράν. Οι Αγγλοι -όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις- έχουν τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, όμως για να μπουν με το δεξί θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ξεκίνησε και στο BetMarket.gr θα βρείτε πολλές ενότητες για την διοργάνωση όπως τις αποδόσεις και τους τζίρους των αγώνων, το τηλεοπτικό πρόγραμμα, τους ομίλους και τις βαθμολογίες αλλά και τις διασταυρώσεις Μουντιάλ 2022 από την φάση των 16 μέχρι και τον τελικό. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα αφιερώματα στις ομάδες αλλά και σε παλαιότερες διοργανώσεις που έμειναν στην ιστορία.

Μετάδοση: ΑΝΤ1 +

Ώρα έναρξης: 15:00

Διαιτητής: Ράφαελ Κλάους

Παράδοση: Αναμετρώνται για πρώτη φορά

Ανάλυση Αγγλία

* Χωρίς νίκη (0-3-3) τελείωσε η Αγγλία τις υποχρεώσεις της για το Nations League και υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία.

* Στα προκριματικά του Μουντιάλ τερμάτισε πρώτη και αήττητη (8-2-0) με γκολ 39-3.

* Στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2018 κέρδισε δύσκολα την Τυνησία στις καθυστερήσεις (1-2), με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει και τα δύο τέρματα.

Μία πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη, όμως είναι αρκετά έμπειρη για να μην πέσει στην παγίδα. Απέναντι της θα βρει μία κλειστή άμυνα, η οποία θα προσπαθήσει να μην δώσει χώρους και ο Σάουθγκεϊτ θα πρέπει να βρει τρόπο να την ξεκλειδώσει. Αναμένεται να έχει τα ηνία της αναμέτρησης και να επιτίθεται συνεχώς, μέχρι να σπάσει την αντίσταση του αντιπάλου.

Φυσικά οι δημιουργίες των παικτών θα ψάχνουν τον Χάρι Κέιν, ο οποίος δεν είναι μόνο χαρισματικός σκόρερ, αλλά είναι και ο ηγέτης της ομάδας. Επιπλέον, οι τυπικά γηπεδούχοι ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις στημένες φάσεις και είναι πολύ πιθανό να απειλήσουν με αυτόν τον τρόπο. Αμυντικά δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμήσει τον αντίπαλο, διότι στην απέναντι πλευρά υπάρχει ένας εξαιρετικός επιθετικός που μπορεί να μετατρέψει και μισή φάση σε γκολ.

Στόχος στο τουρνουά είναι η κατάκτηση, όμως όλοι ξέρουν πως αυτό θα γίνει βήμα – βήμα. Ο Κέιν στις δηλώσεις του στάθηκε περισσότερο στην δυσκολία της πρεμιέρας, παρά σε οτιδήποτε άλλο και αυτό δείχνει συνέπεια.

Αγωνιστικά νέα Αγγλίας

Ο Γουόλκερ ήταν γνωστή απουσία εξαρχής και ο Μάντισον ήταν αμφίβολος. Τελικά ούτε ο δεύτερος θα είναι διαθέσιμος στην πρεμιέρα.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Πίκφορντ – Στόουνς, Μαγκουάιρ, Ντιέρ – Σο, Ράις, Μπέλιγχαμ, Τριπιέ – Στέρλινγκ, Κέιν, Φόντεν

Ανάλυση Ιράν

* Στους ομίλους του Μουντιάλ 2018 δέχθηκε μόλις δύο γκολ και παρά τον αποκλεισμό του είχε την καλύτερη άμυνα στον όμιλο.

* Στα προκριματικά προκρίθηκε με συνολικά 8 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, ενώ δέχθηκε μόλις τέσσερα γκολ.

* 8/10 αναμετρήσεις της στα προκριματικά ήταν no goal

Το Ιράν μπορεί να είναι το αουτσάιντερ του ομίλου, όμως θέλει την πρόκριση. Έχει εμπειρία στην διοργάνωση και φέτος έχει κάτι που της έλειπε στα προηγούμενα τουρνουά, ικανούς επιθετικούς. Το γενικότερο πλάνο της είναι αμυντικό, με τις γραμμές κοντά και με μεγάλο στόχο την επικράτηση στο κέντρο.

Κόντρα σε ένα μεγαθήριο όπως η Αγγλία είναι λογικό να παίξει ακόμη πιο αμυντικά και με ακόμη λιγότερο ρίσκο. Η λογική λέει πως δύσκολα θα απειλήσει τον αντίπαλο. Ειδικά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης θα προσπαθήσει να μην δώσει χώρο στον αντίπαλο και να μην του επιτρέψει να χτίσει ρυθμό.

Αγωνιστικά νέα Ιράν

Εκτός αποστολής ο έμπειρος μέσος Ιμπραχίμι. Ο επιθετικός Αζμούν είναι αμφίβολος και ίσως προφυλαχθεί στην πρεμιέρα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-5-1): Μπεϊρανβάντ – Μοχαράμι, Χοσεϊνί, Πουρλιγκαντζί, Μοχαμαντί – Αμίρι, Χατζισαφί, Εζατολαχί, Νουρολαχί, Γιάχανμπακς – Ταρεμί

Προγνωστικά: Αγγλία – Ιράν (1-X-2)

Η νίκη της Αγγλίας είναι σε απόδοση 1.36, τιμή που είναι απόλυτα δίκαιη. Οι τυπικά γηπεδούχοι είναι αρκετά ανώτεροι σε ποιότητα, έχουν καλύτερο ρόστερ και δεν θέλουν να αφήσουν περιθώρια στον αντίπαλο. Το Ιράν αποτελεί μία καλή ομάδα, με σφιχτή άμυνα, όμως δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι εδώ. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ στοχεύει στην κατάκτηση του Μουντιάλ και θέλει να μπει στην διοργάνωση με το δεξί.

Προγνωστικά: Αγγλία – Ιράν (Over/Under)

Η Αγγλία αναμένεται να έχει την υπεροχή, όμως κανείς δεν είπε πως η άμυνα του Ιράν θα πέσει εύκολα. Λίγο το άγχος της πρεμιέρας, λίγο το κλειστό παιχνίδι των τυπικά φιλοξενούμενων, το παιχνίδι θα αργήσει να βρει ρυθμό. Επιπλέον, αν η Αγγλία πάρει ένα προβάδισμα δύο τερμάτων, τότε ίσως συμβιβαστεί με αυτό και σκεφτεί τη διαχείριση δυνάμεων. Το under 2.5 μοιάζει καλή επιλογή και βρίσκεται σε απόδοση 1.67. Η συγκεκριμένη επιλογή επιβεβαιώθηκε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ιράν και σε τέσσερα, από τα έξι, τελευταία παιχνίδια της Αγγλίας.

Ειδικό στοίχημα

Ο Χάρι Κέιν δεν θέλει μόνο την κατάκτηση του Μουντιάλ, αλλά έχει βάλει στόχο και για το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2018 σκόραρε δύο φορές και συνολικά στο τουρνουά πέντε, κατακτώντας τότε το σχετικό τίτλο. Θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ομάδας του, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση (12 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ) και η επιλογή να σκοράρει εδώ είναι σε απόδοση 1.99. Στο 3.70 (όπως θα δείτε και στο τέλος του κειμένου) να είναι ο Κέιν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

Επιπλέον, όπως είπαμε και παραπάνω το παιχνίδι λογικά θα αργήσει να πάρει ρυθμό. Αυτό κυρίως γιατί υπάρχει το άγχος της πρεμιέρας, αλλά και το γεγονός πως το Ιράν παίζει κλειστό ποδόσφαιρο. Οπότε ειδικά στην αρχή αναμένεται να μην δώσει χώρους. Έτσι, το combo 1 & under 2.5, σε απόδοση 2.60, μοιάζει καλή επιλογή.

Betmarket Επιλογές

15:00 – Αγγλία – Ιράν – 1 και Under 2,5 (2,60)

15:00 – Αγγλία – Ιράν – Anytime Κέιν (1,99)

15:00 – Αγγλία – Ιράν – Κέιν να σκοράρει το πρώτο γκολ (3,70)

Comments

Trending