ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Restart Zweite Liga με σύγκρουση φίλων

Η επιλογή της ημέρας

Published

on

Σήμερα έχουμε για πρώτη φορά το 2023 τρεις κατηγορίες της Γερμανίας να υπάρχουν στο στοιχηματικό κουπόνι ΟΠΑΠ. Σε αντίθεση με την Dritte Liga και την Bundesliga δεν υπήρξε κάποιο αφιέρωμα για την Zweite Liga, αφού ο χρόνος ήταν μηδαμινός, οπότε ας με συγχωρέσετε. Τέσσερα παιχνίδια στο σύνολο σήμερα, λίγα πράγματα στοιχηματικά.

Σταθερή τάση τα γκολ

Ξεκινώντας από το παιχνίδι της Bundesliga, αυτό μεταξύ της Λειψίας και της Στουτγάρδης, δεν έχω να σημειώσω κάτι. Εντελώς αδιάφορο είτε σε σημείο, είτε σε γκολ. Η Λειψία ασφαλώς βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση από τότε που ο Ρόζε έγινε εκεί προπονητής και σίγουρα είναι το μεγάλο φαβορί στο ματς. Αστείες αποδόσεις στον άσο για να ασχοληθούμε, όπως και επίσης κανένας λόγος να πάμε στο διπλό, αφού η Στουτγάρδη δεν έχει το βάθος στο ρόστερ για να κοντράρει.

Στην κατηγορία no bet κατατάσσεται και το παιχνίδι της Dritte Liga, όπου η πρωτοπόρος Έλφερσμπεργκ υποδέχεται την Ροτ Βάις Έσσεν. Η Έλφερσμπεργκ είχε φιλοδωρήσει με πέντε γκολ την Έσσεν στον πρώτο γύρο και η διαφορά των ομάδων αγωνιστικά είναι μεγάλη. Καλύτερη επίθεση της κατηγορίας η Έλφερσμπεργκ και μια από τις καλύτερες άμυνες. Η Έσσεν κυμαίνεται στην μετριότητα και η αλήθεια είναι θα μου προξενήσει εντύπωση αν πάρει θετικό αποτέλεσμα, μετά από όσα είδα στα παιχνίδια της κόντρα στη Φερλ και τη Χάλεσερ.

Πάμε τώρα σε αυτά που με ενδιαφέρουν. Αρχικά το παιχνίδι στο Ντίσελντορφ, θεωρώ πως θα έχουμε γκολ. Το over2,5 βέβαια πληρώνει 1,60, κάτι που φαντάζει πολύ λογικό, αφού η Φορτούνα εντός έδρας δεν έχει σκοράρει μόλις σε ένα παιχνίδι φέτος. Αν στην εξίσωση βάλουμε και το ότι το Μαγδεμβούργο είναι η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, δεχόμενη μέσο όρο 2 γκολ εκτός έδρας ανά ματς, πολύ εύκολα συμπεραίνουμε ότι το ματς μπορεί να έχει πάνω από τρία γκολ. Παραδοσιακά σκοράρει στο Ντίσελντορφ το Μαγδεμβούργο. Μοναδική σκέψη που απέμεινε είναι το γκολ/γκολ ημιχρόνου σε απόδοση 4,00. Τι με κρατάει πίσω; Η διακοπή και το ότι ο Τιούνε δούλεψε πάρα πολύ στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, όπου τόνισε πολλές φορές πως εκεί θα κριθεί αν η ομάδα διεκδικήσει άνοδο ή όχι.

Στο έτερο παιχνίδι η Καρλσρούη υποδέχεται την Πάντερμπορν. Τα δεδομένα του παιχνιδιού είναι τα εξής. Η Πάντερμπορν είναι η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας έχοντας σκοράρει 35 γκολ. Η Καρλσρούη έχει σκοράρει 10 λιγότερα, έχοντας πολύ χειρότερη άμυνα (30 γκολ παθητικό). Στην πρώτη θέση της κατηγορίας over2,5 η Πάντερμπορν, έχοντας εμφανίσει 13 από τα 17 παιχνίδια της το over2,5 (76%), με το 75% των παιχνιδιών της εκτός έδρας να εμφανίζει over2,5. Αντίστοιχα η Καρλσρούη εντός έδρας παρουσιάζει ένα ποσοστό της τάξης του 67%.

Τα στατιστικά λοιπόν μας «λένε» ότι το over2,5 έχει περίπου ένα 70% πιθανότητα επαλήθευσης. Αγωνιστικά συμφωνώ απόλυτα, αφού οι δύο προπονητές έχουν ίδια νοοτροπία. Να πούμε πως ο κόουτς Άιχνερ (Καρλσρούη) και ο κόουτς Κβάσνιοκ (Πάντερμπορν) ήταν «συμμαθητές» όσον αφορά το δελτίο προπονητή, που το πήραν μαζί. Κοινώς αποφοίτησαν μαζί από την προπονητική. Μάλιστα, είναι γνωστό πως μοιράζονταν το ίδιο διαμέρισμα για αρκετό καιρό. Η φιλία ασφαλώς και έμεινε μετά από τόσα χρόνια. Συνυπήρξαν μάλιστα και μαζί στην Καρλσρούη (φωτογραφία στήλης).

Όσον αφορά τα γκολ/γκολ τώρα, εκεί οι δύο ομάδες υστερούν κατά κάποιο τρόπο, όμως αυτό το πρόβλημα το έχει η φετινή δεύτερη κατηγορία. Η Πάντερμπορν και η Καρλσρούη, παρότι παίζουν επιθετικά, βρίσκονται στην 14η και 15η θέση αντίστοιχα όσον αφορά τα γκολ/γκολ, έχοντας ένα 47%. Προσωπικά το θεωρώ στατιστικό λάθος με βάση πάντα τον τρόπο που αγωνίζονται. Τα γκολ/γκολ ημιχρόνων που έχουν επιβεβαιώσει φέτος είναι 5/17 η Πάντερμπορν (28%) και 2/17 η Καρλσρούη (12%). Τα Xgoals τώρα εντός έδρας για την Καρλσρούη είναι στο 2,00, ενώ για την Πάντερμπορν εκτός έδρας στο 1,72. Αντίστοιχα τα xGoals against είναι 1,64 και  1,47 αντίστοιχα. Στο 3,75 το γκολ/γκολ ημιχρόνου αποτελεί επιλογή, «ευλογία» θα είναι για μένα αν βρουν τον ρυθμό τους από το πρώτο λεπτό.

Betmarket Επιλογές

Μονό (Bet365):

ΓΕΡ (1η) – 27/01 – 19:30 – Καρλσρούη – Πάντερμπορν : g/g 1ου ημιχρόνου (3,75)

Comments

Trending