Το σχέδιο Σαββίδη για τον «Πήγασο»

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να συμμετέχει σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς.

Published

on

Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φήμες ότι ο εκδοτικός όμιλος «Πήγασος» της οικογένειας Μπόμπολα μπορεί να περάσει στα χέρια του ισχυρού άνδρα του «Δικεφάλου».

Με τη συγκεκριμένη εταιρεία να έχει χρέη λόγω της έκθεσης που της δημιουργεί η μεγάλη της δανειοδότηση τα προηγούμενα χρόνια, ο Σαββίδης φέρεται πως έχει βρει μία φόρμουλα για την επόμενη ημέρα, έχοντας κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την οικογένεια Μπόμπολα και την πλευρά των τραπεζών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή στον «Πήγασο» ανήκει και σημαντικό ποσοστό του μετοχολογίου του «Mega», αλλά και το 50% της εταιρείας διανομής τύπου «Άργος», σε περίπτωση που επισημοποιηθεί το συγκεκριμένο deal, τόσο οι μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού όσο και η συγκεκριμένη εταιρεία θα ανήκουν στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά στο σχέδιο  αναδιάρθρωσης της  υπερχρεωμένης «Πήγασος», στο οποίο φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία οι Σαββίδης, Μπόμπολας κι οι εκπρόσωποι των τραπεζών, αυτό περιλαμβάνει:

1.Τη σημαντική αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας Πήγασος μόνο με τη συμμετοχή της πλευράς Σαββίδη και με συνακόλουθη συρρίκνωση της συμμετοχής της οικογένειας Μπόμπολα.

2.Την αναδιάρθρωση της επιχείρησης με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (σε αντίθεση με τον ΔΟΛ που έχει τεθεί σε εκκαθάριση εν λειτουργία με τοποθέτηση Επιτρόπου).

3. Τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων της Πήγασος προς τις τράπεζες. Η επιχείρηση οφείλει περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Οι τράπεζες έχουν ήδη σχηματίσει υψηλές προβλέψεις και η σχετική διαπραγμάτευση με την πλευρά Σαββίδη αφορά το ύψος των δανείων αλλά και το σχέδιο αποπληρωμής που αποδέχεται. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται το ενδεχόμενο «κουρέματος» τμήματος των δανείων του Πήγασου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης εκτός από μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ως μεγαλομέτοχος στη «Σουρωτή», μέσω εταιρείας που διαχειρίζεται εμπορικά το «Μακεδονία Παλλάς», συμμετέχοντας και στο σχήμα που πλειοδότησε για την εξαγορά του 67% του ΟΛΘ.

Comments

Trending