Uncategorized

Πλέι οφ Μουντιάλ 2022: Η Σουηδία επιμένει ότι δεν θα παίξει εναντίον της Ρωσίας

Όσα αναφέρει η Σουηδία στην ανακοίνωσή της

Published

on

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας έκανε σήμερα γνωστό ότι διατηρεί την αντίρρησή της να παίξει εναντίον της Ρωσίας μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή της για την απόφαση της FIFA να κρατήσει τη Ρωσία στα play off για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Η ανακοίνωση της Σουηδίας έρχεται μια ημέρα αφότου η Πολωνία και η Τσεχία δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται την απόφαση η Ρωσία να παίξει χωρίς τη σημαία και τον ύμνο της, σε ουδέτερο έδαφος και υπό το όνομα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της.

«Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Σουηδίας είναι απογοητευμένη με την απόφαση της FIFA, αλλά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλες ομοσπονδίες για την ακύρωση των αγώνων play off της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο» ανέφερε η Σουηδία στην ανακοίνωσή της.

«Η σουηδική ομοσπονδία επιμένει ότι η εθνική ομάδα της δεν θα παίξει εναντίον της Ρωσίας, δεδομένης της παράνομης και βαθιά άδικης εισβολής της στην Ουκρανία. Μια στάση που συμμερίζονται η Τσεχία και η Πολωνία, μεταξύ άλλων ομοσπονδιών. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί και να μην ενεργήσουμε, όταν υπάρχουν χώρες που έχουν δεχθεί άδικη επίθεση».

Η Πολωνία επρόκειτο να παίξει με τη Ρωσία στις 24 Μαρτίου στη Μόσχα, στον ημιτελικό των play-off, ο νικητής του οποίου πρέπει να αντιμετωπίσει τον νικητή του Σουηδία-Τσεχία πέντε ημέρες αργότερα.

Comments

Trending