Uncategorized

Ξεκινάει η δίκη Πλατινί και Μπλάτερ!

Τα γνωστά: Fair Play, Equal Game και τα σχετικά…

Published

on

Ξεκινάει σήμερα στην πόλη Μπελιντσόνα της Ελβετίας, η δίκη των Μισέλ Πλατινί και Σεπ Μπλάτερ στο Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο για απάτη,, άδικη διαχείριση, παραβίαση εμπιστοσύνης και ψευδείς τίτλος.

Έτσι, ο πρώην πρόεδρος της UEFA και ο πρώην πρόεδρος της FIFA θα καθίσουν στο σκαμνί μετά από έξι χρόνια έρευνας, με την απόφαση να αναμένεται στις 8 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, οι δικαστές θα ασχοληθούν με όσα συνέβησαν από το 1998 και την έναρξη της συμμαχίας των δύο αντρών μέχρι την αυξανόμενη αντιπαλότητά τους και στην συνέχεια την κοινή τους εκδίωξη από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η εισαγγελία κατηγορεί τους δύο πρώην ηγέτες ότι προχώρησαν παράνομα, εις βάρος της FIFA, σε πληρωμή 1,8 εκατ. ευρώ υπέρ του Μισέλ Πλατινί, ενώ στο “μικροσκόπιο” της δικαιοσύνης θα βρεθούν και οι διαδικασίες μέσω των οποίων το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 ανατέθηκε στο Κατάρ!

Πλατινί και Μπλάτερ κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο ή ακόμα και φυλάκιση πέντε ετών, με αμφότερους να αρνούνται κάθε εμπλοκή σε παράνομη δραστηριότητα!

Comments

Trending